Brussel·les

La CE considera l'empresa elèctrica alemanya E.ON culpable de l'apagada que va afectar nou països, però no li exigeix responsabilitats

La Comissió Europea considera l'empresa elèctrica alemanya E.ON culpable de l'apagada que el mes de novembre va deixar a les fosques milions de ciutadans de diversos països. Però la conclusió de l'executiu europeu no s'ha traduït en cap mena d'acció. No hi haurà ni tan sols una petició d'indemnització. L'apagada elèctrica va afectar Alemanya, França, Bèlgica, els Països Baixos, Itàlia i fins i tot l'estat espanyol.

Actualitzat
L'informe de la Comissió sobre l'avaria la considera el trastorn més sever de les xarxes elèctriques europees dels últims cinquanta anys. De l'anàlisi dels fets es dedueix que E.ON és la principal responsable del tall de la llum. La companyia alemanya va tallar una línia d'alta tensió per permetre el pas d'un vaixell, fet que va provocar una sobrecàrrega de la xarxa i un efecte dominó amb apagades a nou països.

Pel comissari d'Energia, Stéphan Ugeux, l'única manera de garantir el subministrament i per tant que no hi torni a haver talls com els del novembre és millorar la xarxa i ampliar les connexions. Les solucions, per la Comissió, les hauran de posar els reguladors, incentivant la inversió.




Anar al contingut