La CCMA i la UAB presenten els projectes europeus d'accessibilitat IMAC i EASYTV

EASYTV i IMAC milloren els serveis d'accessibilitat eliminant les barreres i explorant la integració dels serveis de subtitulació o l'audiodescripció.

En la reunió del mes d'abril de la Intersector Rapporteur Group Audiovisual Media Accessibility (IRG-AVA), que semestralment organitza la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), Pilar Orero, vicedirectora del Centre d'Accessibilitat i Intel·ligència Ambiental de Catalunya (UAB) i Francesc Mas, enginyer de projectes del Departament de Recerca i Innovació de la CCMA, presenten els avenços aconseguits en els projectes europeus IMAC i EASYTV, centrats en la innovació i millora de l'accessibilitat als continguts audiovisuals en els nous entorns de consum digital, així com en les noves formes de consum immersiu.

També es van mostrar els futurs passos i objectius dels projectes que permetran crear i recomanar nous estàndards en l'àrea de l'accessibilitat audiovisual, des de la producció fins a la distribució i consum.

Els objectius principals del projecte EASYTV són l'adaptació i millora dels processos de producció i distribució dels serveis d'accessibilitat enfocats a les noves formes de consum digital, eliminant les barreres d'accés al contingut i introduint-hi tècniques de treball col·laboratiu. Mentre que, el projecte IMAC explora la integració dels serveis d'accessibilitat, com, per exemple, la subtitulació o l'audiodescripció, en els continguts audiovisuals immersius en què l'usuari pot gaudir d'una experiència de consum amb àudio i vídeo de 360º.

La UIT és l'organisme que atribueix l'espectre radioelèctric i les òrbites de satèl·lit a escala mundial, elabora normes tècniques que garanteixen la interconnexió contínua de les xarxes i les tecnologies, i s'esforça per millorar l'accés a les TIC de les comunitats de tot el món que no en tenen. La UIT té el compromís de connectar tota la població mundial, protegint i donant suport al dret fonamental de tothom a la comunicació.

L'IRG-AVA estudia temes relacionats amb l'accessibilitat als mitjans audiovisuals i té per objectiu el desenvolupament de projectes de recomanacions per a sistemes d'accés que es puguin fer servir per a tots els sistemes de comunicació de mitjans, incloent-hi transmissió, cable, internet i IPTV.

Anar al contingut