Barcelona

La cavalcada reial de Barcelona té sis carrosses noves

L'Ajuntament de Barcelona ja té a punt l'operatiu per a la cavalcada de Reis que el vespre del 5 de gener ha de recórrer els principals carrers del centre de la ciutat. Com altres anys, l'arribada serà a les 5 de la tarda al Moll de la Fusta, ja que Ses Majestats de l'Orient es traslladen fins a Barcelona a bord del pailebot "Santa Eulàlia".

Actualitzat
En aquest punt seran rebuts per les autoritats locals i tot seguit emprendran la seva ruta de cinc quilòmetres. Aquest any hi ha sis carrosses del tot noves, entre les quals hi ha el Tren del Carbó, que sol tancar la comitiva, i la Nau Estel, que la sol obrir, tal com l'estrella d'Orient va guiar Gaspar, Melcior i Baltasar fins a Betlem.

Es preveu que prop de mig milió de persones seguiran la comitiva, en la qual hi participen 1.200 persones. Com que s'ha concebut com una "cavalcada-espectacle", cada rei estarà acompanyat d'una comparsa, a càrrec de diferents grups especialitzats en accions de teatre al carrer.

Durant el trajecte, abans d'anar a les cases dels barcelonins per deixar-hi els obsequis, es preveu que repartiran quinze tones de caramels, la meitats dels quals són dolços aptes per a les persones celíaques.

TV3 a Badalona

Per la seva banda, la transmissió de TV3, que cada any tria una població diferent, es farà enguany a Badalona, ciutat que durant el 2010 ostentarà la capitalitat cultural catalana. La cavalcada badalonina començarà a les 18.30 a la rambla de la Solidaritat i s'acabrà dues hores més tard a la rambla de Santa Madrona, davant la platja principal de la ciutat.



Anar al contingut