El quadre de Caravaggio "La bona sort"
El quadre de Caravaggio "La bona sort" (Wikipedia)

La causa de la mort de Caravaggio, descoberta 4 segles després

"L'assassí ha estat identificat: un estafilococ daurat", conclouen els investigadors

Actualitzat

El pintor italià Caravaggio va morir el 1610 després de contraure una infecció per la ferida d'una baralla.

Fins ara, només hi havia especulacions de la causa de la mort de l'artista barroc. Però 400 anys més tard, l'Institut IHU Méditerranée Infection de Marsella n'ha pogut descobrir detalls:

"L'assassí ha estat identificat: un estafilococ daurat."

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió a partir de l'anàlisi de polpa de les dents i amb la col·laboració d'antropòlegs italians i el microbiòleg Giuseppe Cornaglia.

Michelangelo Merisi Caravaggio (1571-1610) va fugir de Roma després d'haver comès un assassinat en una baralla de carrer. Va passar els seus últims quatre anys a Nàpols, Malta i Sicília.

El 2010, es van trobar uns ossos a l'antic cementiri de San Sebastián, a la localitat toscana de Porto Ercole. Els experts van analitzar-los i van determinar que corresponien a l'artista amb un 85% de fiabilitat. Aleshores, però, van sostenir que la causa de la mort era una neurosífilis.

Caravaggio és considerat un dels grans pintors de l'època barroca. És conegut per obres com "La flagel·lació de Crist" o "La vocació de Sant Mateu".

Notícia relacionada: Una biografia revela algunes de les incògnites de la vida de Leonardo da Vinci

 

 

El descobriment complet sobre la causa de la mort del pintor es publicarà aquesta tardor a la revista "Lancet Infectious Diseases".

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut