El còdex és una guia per a pelegrins
Santiago de Compostel·la

La Catedral de Santiago comptarà amb fortes mesures de seguretat per evitar nous robatoris

RedaccióActualitzat
Després que el juliol de l'any passat la Catedral de Santiago patís el robatori del Còdex Calixtí, el president de la comissió de cultura del Cabildo de la Catedral compostel·lana, Daniel Lorenzo, i el nou responsable de seguretat de la catedral, Ricardo Sanz, han presentat un nou pla de seguretat que busca "protegir les persones i el patrimoni".

Així, el nou pla de protecció es reforçarà amb un dispositiu de video vigilància format per 40 càmeres, un equip estable de 8 persones i la creació de la figura del cap de seguretat. Aquestes mesures s'implantaran amb l'objectiu de millorar el control "tant a la Basílica com a l'edifici claustral, on s'allotgen el Museu i l'Arxiu".

A més, el pla sotmetrà a un "estret control" les claus d'accés a les diferents àrees i obligarà a tot el personal extern a comptar amb una acreditació per poder accedir a determinats espais.

Sanz ha explicat que el pla de seguretat de la catedral va arrencar l'any 2007, però ara l'objectiu és poder executar-ho de nou amb més eficàcia després del robatori del Còdex Calixtí. Per la seva banda, Lorenzo no ha facilitat el pressupost del pla de seguretat.
Anar al contingut