El torero David Fandila en una corrida aquest dissabte a Santander. (Foto: EFE)
La prohibició de les corrides entrarà en vigor a principis del 2012. (Foto: EFE)
Barcelona

La Catalunya lliure de toros fa la volta al món en una setmana plena d'incendis i un nou sinistre

Heu estat tota la setmana allunyats de l'actualitat i dedicats únicament i exclusivament a vosaltres mateixos, a la família, als amics o a relaxar-vos? Esteu de vacances i completament desconnectats de la realitat? El 3cat24 us ofereix la possibilitat, i en tan sols una notícia, de posar-vos al dia del que ha passat al món durant l'última setmana. Un resum de la informació que heu de saber d'una manera senzilla i ràpida.

Actualitzat
Els grans temes de la setmana

El Parlament aprova la prohibició de les corrides de toros a Catalunya

El Parlament català prohibeix les corrides de toros amb els vots a favor d'Esquerra, d'Iniciativa i de la majoria de diputats de Convergència i Unió. Hi han votat en contra PP i Ciutadans i gairebé tots els socialistes, que, com els convergents, tenien llibertat de vot. El PP enviarà una contraproposta al Congrés perquè es puguin continuar celebrant corrides. La prohibició entrarà en vigor a principis del 2012. Precisament aquest diumenge s'ha fet a Barcelona la primera corrida des de la prohibició i partidaris i detractors ho han aprofitat per tornar a portar les seves reivindicacions davant de La Monumental.

Un incendi a Vilopriu en una setmana en què el foc ha pres protagonisme

El primer gran incendi de l'estiu crema 100 hectàrees de bosc a Vilopriu, al Baix Empordà, i obliga a desallotjar unes 150 persones. Els bombers creuen que ha començat per una punta de cigarreta. No ha estat l'únic ensurt en forma de foc de la setmana. Dijous dos incendis a la muntanya de Sant Ramon, a Viladecans, van cremar prop de 50 hectàrees de bosc. Se sospita que van ser provocats. Un tercer incendi, en aquest cas a Tarragona, ha cremat un centenar d'hectàrees de bosc i matoll a tocar de l'AP-7 al terme municipal del Catllar.

Quatre catalans desapareguts a Mèxic

Quatre estudiants universitaris catalans, tres noies -dues eren germanes- i un noi, es donen per desapareguts després que va bolcar l'embarcació en què viatjaven per un riu a Mèxic. Dos companys seus i el patró de la barca van aconseguir sortir de l'aigua pels seus propis mitjans. La recerca ha permès localitzar fins ara el cadàver de dues de les joves. Un dels supervivents ha declarat que el patró de l'embarcació els va dir que era segur creuar el riu malgrat les males condicions i que les autoritats els ho havien desaconsellat.


Altres notícies, dia a dia

Dilluns, 26 de juliol

El primer receptor al món d'un trasplantament sencer de cara rep l'alta mèdica

L'equip mèdic de la Vall d'Hebron presenta el primer trasplantament de cara sencera que es fa al món. El jove tenia la cara destrossada per un accident i s'ha volgut mostrar en públic per l'èxit del resultat.

Una filtració d'informes revela la col·laboració entre els serveis secrets del Pakistan i els talibans afganesos

Els Estats Units han amagat sistemàticament les morts de civils en les operacions militars en territori afganès. Són algunes de les dades revelades pels més de 90.000 documents secrets que una organització, WikiLeaks, ha fet públics a internet. Aquests també revelen que el Pakistan ha fet servir diners rebuts dels Estats Units per pagar als talibans segons 90.000 informes militars nord-americans.

Tret de sortida als Europeus d'atletisme de Barcelona

Ja han començat els Campionats d'Europa d'atletisme, que acull aquesta setmana la ciutat de Barcelona. La gran cita esportiva ha quedat inaugurada de forma oficial amb una espectacular combinació de música, llum i aigua a la Font Màgica de Montjuïc. Divendres van arribar les primeres medalles, una de cada metall, per a la delegació espanyola, i el cap de setmana ha estat fructífer, amb dues plates, una per a Jesús España als 5.000 metres i una altra per a Chema Martínez en la prova de marató. A última hora de diumenge Josep Lluís Blanco va aconseguir la primera medalla amb regust català, un bronze als 3.000 obstacles.

Dimarts, 27 de juliol

El Parlament aprova el dictamen de la comissió que assenyala indicis de finançament irregular a CDC

La comissió del "cas Palau" no arriba a cap dictamen conjunt i tanca dos mesos d'investigació amb l'aprovació de les conclusions del tripartit, que assegura que hi ha indicis de finançament irregular de Convergència Democràtica.

El Parlament aprova la creació de les vegueries amb els únics vots del tripartit

El Parlament aprova la llei de vegueries, que preveu la nova organització territorial de Catalunya en set demarcacions. Les quatre províncies actuals es mantindran, però, com a circumscripcions de l'Estat. Hi han votat a favor PSC, Esquerra i Iniciativa i en contra Convergència i Unió, PP i Ciutadans.

Dimecres, 28 de juliol

Un avió amb 152 persones s'estavella al Pakistan

Un avió s'ha estavella a una zona muntanyosa poc abans d'arribar a Islamabad, la capital del Pakistan. L'Airbus A321, que provenia de Karachi, viatjava amb 152 persones a bord. No s'han trobat supervivents.

Mor als 96 anys la pianista catalana Maria Canals

La pianista Maria Canals ha mort als 96 anys. Creadora del concurs internacional de piano que du el seu nom i promotora de l'ensenyament musical a Catalunya, Canals ha dedicat tota la vida a la música. Es va iniciar molt jove com a concertista, però la seva activitat professional va derivar aviat cap a la pedagogia musical.


Continua el repàs de l'actualitat
Anar al contingut