La Moncloa tanca la porta a una reunió entre el rei i Torra

En la missiva, el president de la Generalitat i els seus dos antecessors demanaven una trobada a Felip VI i l'emplaçaven a ser una "veu de conciliació"

Actualitzat

La Moncloa ha tancat la porta a una reunió entre el rei i Quim Torra. El govern espanyol assegura que la petició feta pel president de la Generalitat, signada també per Carles Puigdemont i Artur Mas, va més enllà de qüestions protocol·làries i que la situació política s'ha de tractar amb el govern espanyol i no amb la Corona.

Torra ja ha reaccionat a la negativa de La Moncloa:

 

 

També Puigdemont ha lamentat la decisió i ha qualificat Felip VI de ser "el rei del monòleg" en comptes del "rei del diàleg":

 

 

En la missiva, Torra, Puigdemont i Mas també emplacen el monarca a ser una "veu de conciliació" i a "respectar la voluntat dels ciutadans expressada a les urnes".

La Zarzuela reenvia la carta a Sánchez

La Casa del Rei ha traslladat a Pedro Sánchez la carta en la qual Torra, Puigdemont i Mas demanaven al monarca una reunió aquest divendres, coincidint amb la seva visita a Tarragona per presidir la inauguració dels Jocs Mediterranis.

En nom de Felip VI, el cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, ha remès una carta a Torra en la qual "justifica la recepció" de la seva missiva i l'informa que, "d'acord amb allò disposat en l'article 64.1 de la Constitució, se l'ha trasllat al president del govern", segons han informat fonts de La Zarzuela.

L'article 64.1 de la Carta Magna disposa que "els actes del rei seran ratificats pel president del govern espanyol i, en el seu cas, pels ministres competents".

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut