Madrid

La Casa del Rei exclou els partits nacionalistes del dinar amb Obama

En el dinar hi ha un centenar de persones convidades del món econòmic, cultural i esportiu

Actualitzat

La Casa del Rei no ha convidat els partits nacionalistes bascos i catalans, no tampoc canaris, al dinar oficial de dilluns amb el president dels Estats Units, Barack Obama, que visitarà Espanya aquest cap de setmana. Els líders polítics que hi aniran són el president del govern en funcions, Mariano Rajoy, amb altres membres de l'executiu, i els candidats dels altres tres partits amb més representació al Congrés: Pedro Sánchez (PSOE), Pablo Iglesias (Units Podem) i Albert Rivera (Ciutadans).

La Zarzuela argumenta que la d'Obama no és una visita d'estat, sinó oficial. A les visites d'estat sí que hi són convidats protocol·làriament els portaveus de tots els grups –excepte el Mixt, que és rotatori–. La Casa del Rei assenyala que han volgut ser sensibles a la petició de la delegació nord-americana, que han dit que "Obama vol conèixer els líders dels quatre partits que van treure més vots en les últimes eleccions".

En el sopar hi ha un centenar de persones convidades del món econòmic, cultural i esportiu, a més de personalitats que tinguin una especial relació amb els Estats Units. Un dels convidats és el jugador de l'NBA Pau Gasol.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut