Imatge interior de la Casa de les Punxes, de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, oberta al públic després de 100 anys (horitzontal).
Imatge interior de la Casa de les Punxes, de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, oberta al públic després de 100 anys (horitzontal).

La Casa de les Punxes s'obre al públic després de cent anys

ACN Barcelona.-La Casa Terradas, coneguda popularment com la Casa de les Punxes, obrirà les seves portes al públic aquest divendres per primera vegada després de més de cent anys tancada. L'edifici d'estil modernista de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, declarat Monument Històric Nacional l'any 1975, oferirà una proposta lúdica i cultural articulada al voltant de tres eixos: l'edifici, la figura del seu arquitecte i la llegenda de Sant Jordi. Les obres de rehabilitació de la Casa de les Punxes i el projecte museístic que acull permeten adaptar la història a les noves expressions culturals i d'entreteniment. L'obertura al públic farà visible la planta baixa, la noble -on es narrarà la llegenda a partir d'una recreació audiovisual- i el terrat, d'estil medieval. La visita completa costarà 20 euros -14 euros per als barcelonins fins que acabi l'any - i la parcial tindrà un preu de 12,50 euros.

En la visita, s'hi uniran dos conceptes, la tradició i la innovació, relacionats directament amb els avenços arquitectònics desenvolupats per Puig i Cadafalch. El nou projecte pretén posar en valor l'edifici modernista, traçant una línia temàtica relacionada amb el seu arquitecte i amb la llegenda de Sant Jordi, molt present en la iconografia de l'edifici.Una casa, dues visites La proposta cultural de la Casa de les Punxes oferirà dues tipologies de visites. La primera serà 'Viu la llegenda de Sant Jordi', una visita amb audioguia que permet un recorregut immersiu per la planta noble per viure, en primera persona, la llegenda de Sant Jordi i la seva relació amb el Modernisme. La visita es completa al terrat, des d'on es descobriran la vida i obra del seu arquitecte. El preu de l'entrada serà de 12,50 euros. De l'altra, també es podrà fer l'itinerari 'Descobreix la Casa de les Punxes', una visita amb guia que desvetlla la història de la casa. Es pot gaudir del terrat i, dins de cada una de les Punxes, es dóna a conèixer la figura de Puig i Cadafalch. La visita finalitza a la planta noble amb l'explicació de la llegenda de Sant Jordi. Aquesta visita es realitza amb grups reduïts d'un màxim de 20 persones a un cost de 20 euros, 14 euros durant aquest any per als residents a Barcelona.L'arquitecte responsable de la reforma, Jaume Falguera, ha explicat aquest dijous que fa quatre anys que treballa en el projecte i s'ha mostrat orgullós d'haver participat en l'edifici modernista "sense que es noti" la seva intervenció. Falguera ha explicat que, al seu parer, Puig i Cadafalch és diferent a Domènech i Muntaner i Gaudí perquè "fa un homenatge als castells medievals i gòtics" i n'ha lloat, entre d'altres qüestions, el treball en ferro.De la seva banda, el director del projecte museogràfic, Eudald Tomasa, ha explicat que al terrat de l'edifici s'hi divulgarà l'obra de l'arquitecte i que, en canvi a la planta principal, s'hi explicarà "de forma més creativa" i "amb projeccions i efectes especials, portes automàtiques que es tanquen darrera teu, miralls màgics" la llegenda de Sant Jordi. El patró de Catalunya té un plafó molt rellevant a la Casa de les Punxes i Puig i Cadafalch hi fa molta referència al llarg de la seva obra, segons ha explicat Tomasa.L'edifici és propietat del Grup Immobiliari Texna després de comprar-lo a Inmobiliaria Colonial el 2010.

Anar al contingut