El president de la Generalitat, Quim Torra, conversa amb els periodistes a l'exterior d'Estremera, després de visitar-hi Junqueras, Rull, …
El president de la Generalitat, Quim Torra, conversa amb els periodistes a l'exterior d'Estremera, després de visitar-hi Junqueras, Rull, Turull, Forn i Romeva (EFE)

Carta de Torra a Arrimadas: "En el nostre cas, no posarem cap condició al diàleg"

La líder de Ciutadans insisteix a reclamar al president que rectifiqui i diu que "només busca confrontació"

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reiterat  per carta a la cap de l'oposició, Inés Arrimadas,  la seva "disposició màxima al diàleg amb tothom", especialment amb el seu partit. Un diàleg reposat i respectuós, ha dit, sense cap condició.

"En el nostre cas, no posarem cap condició al diàleg. No li demanarem a vostè o al seu partit que renunciïn al seu projecte polític per a poder establir un diàleg reposat i respectuós"".

Un diàleg, diu Quim Torra, que demana i mereix la ciutadania madura del nostre país.

"Aquest diàleg, i una actitud menys crispada al Parlament i en l'actuació política, és allò que demana una ciutadania prou madura per a prendre les decisions que vulgui sobre el futur polític del nostre país".

Torra ha remarcat la seva "disposició" a parlar "amb tothom" i espera que en les propers hores Arrimadas accepti iniciar un diàleg que "mereix la població del país". 

 El president també ha defensat que els llaços grocs, que Arrimadas troba excloents, no són partidistes sinó "símbols i proclames a favor de la democràcia, la llibertat i els drets de la ciutadania".

"El govern serà ferm en la defensa dels drets civils, humans i polítics de la ciutadania de Catalunya. Els símbols a què feu referència en la vostra carta no són ideològics o partidistes, sinó que es tracta de símbols i proclames a favor de la democràcia, la llibertat i els drets de la ciutadania, que em dol que vostè o el vostre partit no puguin compartir". 

Torra remarca en la seva carta que les seves actuacions sempre estaran guiades per "les decisions que prengui en cada moment el poble de Catalunya" i ha manifestat que la democràcia "no és tan sols el respecte de la llei", sinó "sobretot que les lleis siguin respectuoses amb la voluntat de la ciutadania".

"Adequar les lleis a aquesta voluntat és obligació de qualsevol governant compromès amb la democràcia".

 

 

Arrimadas ràpidament li ha respost a través de Twitter que per un diàleg sincer i madur "cal respectar principis bàsics democràtics com la pluralitat política, la neutralitat institucional o la llei" i li ha tornat a etzibar que Torra "només busca confrontació".

Torra ha respost a la missiva que li va enviar Arrimadas, que va rebutjar la reunió amb el president prevista per aquest divendres mentre hi hagi un llaç groc i la pancarta reclamant la llibertat dels dirigents independentistes empresonats a la façana de l'edifici. Arrimadas manifestava el seu "oferiment al diàleg", però advertia que "si no hi ha cap rectificació, serà un clar missatge que en realitat no vol iniciar un diàleg, sinó allargar la confrontació".

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraInés Arrimadas
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut