Montseny

La carretera del Montseny, un perillós circuit de curses els caps de setmana

RedaccióActualitzat

La carretera del Montseny es converteix cada cap de setmana en un circuit de carreres improvisat. El traçat, ple de revolts, atrau molts conductors que sovint no respecten els límits de velocitat.

Els veïns es queixen que els accidents ja s'han convertit en una constant els caps de setmana. Encara que no es tracta de curses il·legals, sí que en alguns casos hi ha conducció temerària.

Són grups de cotxes de gamma alta o de motos d'alta cilindrada que circulen a primera hora del matí atrets pels revolts de la carretera de muntanya que uneix Sant Esteve de Palautordera i Seva.

Són uns 20 quilòmetres de revolts tancats plens de ciclistes on la velocitat recomanada és de 40 km per hora. Una velocitat que pocs respecten, i els veïns n'estan farts.

 

Diuen que aquests conductors temeraris van a 100 km o més, que fan soroll i que són un perill. Reivindiquen que es tracta d'una carretera tranquil·la, que no és Montmeló. Afegeixen que aquests corredors en qualsevol revolt es poden trobar un ciclista i no hi ha temps de reacció. Tot això, però, segons els veïns, és molt difícil de denunciar i més d'aconseguir proves contra aquests conductors.

L'alcalde del Montseny, Alfons Planes, explica el perill constant en què viuen:

"No han passat més coses perquè no és l'hora. Perquè, d'ocasions, n'han creat suficientment. Ensurts, en portem tots. Surts de casa i "broom", t'ha passat, has estat de sort aquell dia. O sigui, no n'han passades més perquè no és l'hora, però factors perquè això es produeixi hi són cada cap de setmana."

Els Mossos d'Esquadra fan controls en aquesta zona i paren els vehicles que circulen amb excés de velocitat, alguns dels quals amb el tub d'escapament modificat per fer més soroll.

Els motoristes són conscients que no es pot córrer i que per fer-ho hi ha circuits especialitzats. Però aquestes carreteres són un "vici" per a ells i a vegades diuen que "se'ls en va de les mans".

Els Mossos, per ser més efectius, també patrullen amb cotxes de paisà. Les motos que els avancen als revolts sense visibilitat o fan alguna altra infracció, acaben uns metres més enllà amb una multa de 200 euros.

Des de l'Ajuntament, asseguren que en alguna zona de la carretera hi ha entre quatre i sis accidents cada mes i sempre els caps de setmana, causats principalment per les altes velocitats a què circulen alguns vehicles.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut