L'allau ha obligat a tallar la carretera entre Montcorbau i Vilac (Foto: Carmen Bagergue)
Fa uns dies, una altra allau ja va obligar a tallar la carretera entre Montcorbau i Vilac (Foto: Carmen Bagergue)
Montcorbau

La carretera de Montcorbau, a la Vall d'Aran, ha quedat tallada després d'una allau de grans dimensions

La carretera de Montcorbau, al Mig Aran, ha quedat tallada per una allau de grans proporcions. Els bombers han informat que no hi ha hagut ferits ni destrosses materials. El pla Allaucat s'ha activat en fase d'alerta a la Vall d'Aran.

RedaccióActualitzat
Protecció Civil ha activat, en fase d'alerta, el pla Allaucat davant la possibilitat d'esllavissades a la Vall d'Aran. De fet, el Servei Català de Trànsit de la Generalitat ha hagut de tallar la carretera LV-5052 d'accés a Montcorbau, al terme municipal de Vielha e Mijaran, a conseqüència d'una allau. Aquest nucli ha quedat aïllat i es preveu que els treballs de neteja s'allarguin unes dotze hores. Després de revisar la zona afectada, una dotació dels bombers ha descartat que hi hagi cap ferit ni destrosses materials.

El divendres 15, ja hi va haver una allau de 80 metres de longitud i una altura de fins a 7 metres i mig que va obligar a tallar la carretera entre Montcorbau i Vilac.

A més de l'esllavissada d'aquest dimarts a Montcorbau, l'Institut Geològic de Catalunya ha informat d'una altra allau, més petita, a la carretera C-142, a l'accés del Port de la Bonaigua, prop de Vaquèira. En aquest cas tampoc hi ha hagut ferits i cap nucli ha quedat aïllat.

Davant d'aquesta situació, Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions en activitats d'alta muntanya on hi hagi neu acumulada i que s'ha d'evitar fer esquí o travesses fora pista.

Anar al contingut