Carn de kebab en un restaurant d'Erzurum, a l'est de Turquia (Reuters)
Carn de kebab en un restaurant d'Erzurum, a l'est de Turquia (Reuters)
Estrasburg

La carn de kebab es podrà comercialitzar a Europa encara que porti fosfats

Per només tres vots de diferència, el Parlament Europeu ha votat en contra d'una iniciativa per prohibir l'ús d'aquest additiu

RedaccióActualitzat

La Unió Europea ha autoritzat l'ús dels fosfats a la carn de kebab. Pel petit marge de tres vots, el Parlament Europeu no ha aconseguit bloquejar l'ús d'aquests additius. El fosfat és un element clau en la producció d'aquest menjar ràpid. Es fa servir per mantenir la carn tendra i gustosa, i en garanteix una millor congelació. Però hi ha qui pensa que aquest ingredient suposa un risc per a la salut i que pot incrementar les malalties cardiovasculars.

Una resolució de la Comissió de Sanitat europea demanava a l'Eurocambra que prohibís específicament l'ús de fosfats a la carn de kebab, però la iniciativa no ha prosperat. Per només tres vots de diferència, afegir aquest component als kebabs està permès.

La portaveu de l'Organització Europea de Consumidors, Pauline Constant, ha lamentat el resultat:

"Són males notícies per als consumidors perquè la votació d'avui era per dir 'no' als fosfats, per confirmar que els fosfats són il·legals en la carn de kebab. En canvi, el que han fet és permetre'ls."

L'Organització Europea de Consumidors ha afegit que demanarà als estats membres que s'assegurin que s'informa els consumidors de la presència de fosfats a la carn d'aquest menjar, que en algunes ciutats europees és tan popular com l'hamburguesa als Estats Units. El debat es podria reprendre l'any que ve, ja que l'Agència Europea de Seguretat Alimentària té previst tornar a avaluar l'ús d'aquest additiu.

Anar al contingut