Motor

La caravana del Dakar surt de Lisboa amb 510 vehicles en direcció al llac Rosa

La caravana del Dakar es posa en marxa avui a Lisboa, on faran la sortida els 510 vehicles participants. Davant seu, prop de 8.000 quilòmetres fins a arribar al mític llac Rosa. Comença l'aventura, on diversos catalans són candidats al triomf en totes les categories. Marc Coma, que defensa el títol de campió en la categoria de motos, surt com a favorit de cara al triomf final. Nani Roma espera, per la seva banda, millorar el seu tercer lloc al podi de l'any passat en categoria de cotxes.

Actualitzat

No hi ha ni dunes, ni sorra ni camells, però ja fa dies que Lisboa fa olor de Dakar. Per segon any consecutiu, el ral·li arrenca a la capital portuguesa, on fins divendres tots els participants es van haver de sotmetre a les verificacions tècniques per comprovar que tot està en ordre. Carlos Sainz, amb més experiència que l'any passat i amb un Volkswagen fet més a la seva mida, és un dels candidats a la victòria en l'apartat de cotxes. També és objectiu de les càmeres Marc Coma, que defensa el títol de campió en la categoria de motos i surt com a favorit de cara al triomf final, encara que sap que no és l'únic.

La cursa comença avui, amb una etapa entre Lisboa i Portimao, de 464 quilòmetres, 117 cronometrats. Després de passar per Màlaga vindrà el trasllat fins al Marroc, on es disputaran tres etapes. El dia 11 de gener s'arribarà a Mauritània, territori moltes vegades decisiu i on la navegació pren més importància que mai. S'evita la zona central de Mali per motius de seguretat, i després els participants posaran rumb al Senegal. L'arribada al llac Rosa, on es coronaran els campions, serà el dia 21 de gener.

En l'apartat de cotxes la cursa serà un nou duel entre Mitsubishi i Volkswagen. La marca alemanya ha dipositat en Sainz bona part de les esperances per trencar el domini dels japonesos, que compten amb Stephan Peterhansel, Luc Alphand i Nani Roma a les seves files.

Anar al contingut