La Capitania de Barcelona obrirà les portes a la ciutadania amb motiu del Dia Internacional de les Forces Armades

La Capitania de Barcelona obrirà les portes a la ciutadania amb motiu del Dia Internacional de les Forces Armades

La Capitania de Barcelona obrirà les portes a la ciutadania amb motiu del Dia Internacional de les Forces Armades

Actualitzat
Imatge del coronel i cap de l'oficina de comunicació de la Inspecció General de l'Exèrcit, Emilio Pelegrina, a la roda de premsa del Dia Internacional de les Forces Armades al Palau de la Capitania de

Imatge del coronel i cap de l'oficina de comunicació de la Inspecció General de l'Exèrcit, Emilio Pelegrina, a la roda de premsa del Dia Internacional de les Forces Armades al Palau de la Capitania de Barcelona. 17 de maig del 2017. (Horitzontal).

ACN Barcelona.-La Capitania de Barcelona obrirà les portes a la ciutadania i acollirà una exposició fotogràfica amb motiu del Dia Internacional de les Forces Armades els pròxims 27 i 28 maig. Enguany, el Dia Internacional de les Forces Armades se celebrarà el 27 de maig a Guadalajara per primera vegada, ja que fins ara s'havia fet a Madrid, però paral·lelament tindran lloc diferents actes a altres ciutats. Altres esdeveniments que s'organitzaran a la capital catalana seran el jurament de la bandera per personal civil, acte en el qual si han inscrit 594 persones, 187 d'elles dones, unes xifres molt semblants a les edicions anteriors. El coronel i cap de l'Oficina de Comunicació de la Inspecció General de l'Exèrcit, Emilio Pelegrina, ha indicat que l'objectiu d'aquestes jornades obertes és propiciar "l'apropament entre els ciutadans i els militars perquè hi hagi un clima i atmosfera de comprensió i coneixement de les tasques que realitza l'exèrcit".

Els principals actes que se celebraran a la capital catalana amb motiu del Dia Internacional de les Forces Armades són el jurament de la Bandera pel personal civil el 20 de maig, les jornades de portes obertes i l'exposició fotogràfica al Palau de la Capitania de Barcelona el 27 i 28 de maig i les jornades de portes obertes i l'exhibició de materials a l'aquarterament del Bruc, del 26 al 28 de maig, un espai on la xifra total de visitants l'any anterior va ser de 14.000 persones.Altres actes que tindran lloc a Barcelona serà la recepció oficial del tinent general a Palau de la Capitania, que serà una trobada entre ells i diferents autoritats dels diferents àmbits de la societat, i el concert institucional al Palau de la Música el 30 de maig.Paral·lelament, també se celebraran actes a Figueres, al Castell de Sant Ferran, i a Girona a l'espai Carles Rahola, on es faran dues conferències sobre la seguretat i la intel·ligència militar i els riscs i les amenaces en l'espai europeu. Pelegrina ha indicat que la voluntat d'aquestes jornades obertes al públic és "donar a conèixer" al ciutadà que són "una eina del govern que contribueix a la seguretat, el benestar i la llibertat dels espanyols". El coronel ha apuntat diferents maneres de compliment d'aquests objectius. D'una banda, ha assenyalat que ho fan "cuidant dels espais de sobirania, l'espai aeri, marítim i terrestre" i a través de la unitat militar d'emergència que està "permanentment preparada per la protecció de la societat en casos de catàstrofe".I, de l'altra, en l'àmbit internacional, on actualment hi ha desplegades més de 15 missions internacionals amb 2.500 militars. Pelegrina ha indicat que hi ha militars lluny de l'Estat que "actuen de manera preventiva davant una de les amenaces més importants: el terrorisme internacional jihadista". "Tenim militars que estan instruint als exèrcits dels països on estan passant aquests tipus d'activitats de l'Estat Islàmic", ha afegit el Coronel. Pelegrina ha destacat que "la missió dels espanyols no és de combat, sinó que és una missió d'ensinistrament de l'exèrcit dels països que sofreixen en el seu propi territori atemptats terroristes". "Aquesta és la forma preventiva per fer-los fora del territori espanyol", ha afegit.