Florida

La cantant Donna Summer mor als 63 anys víctima d'un càncer

Donna Summer, per molts la reina de la música disco, ha mort aquest dijous als 63 anys, a Florida, víctima d'un càncer, segons informa el portal nord-americà TMZ. La cantant va mantenir en tot moment la seva privacitat sobre l'estat de la malaltia i mirava de fer una vida al més normal possible. Així ho demostra el fet que mentre rebia tractament treballava en un nou disc. Guanyadora de cinc premis Grammy, són seus èxits tan recordats com "Last Dance", "She Works Hard for the Money" o "This Time I Know it's for Real".

RedaccióActualitzat
Donna Gaines, més coneguda per Donna Summer, va néixer a Boston, als Estats Units el 31 desembre 1948. Va iniciar la seva carrera com a cantant solista al deu anys en el cor de l'església del seu barri.

Va començar a cantar professionalment el 1967 a Alemanya, en el cor del musical de rock "Hair". Des d'aquest any i fins al 1975, va treballar en diversos musicals d'Àustria i Alemanya. Els productors Peter Bellotte i Giorgio Moroder la van catapultar el 1975 amb el seu primer gran èxit: "Love to Love you Baby", un tema amb lletra eròtica i música discotequera, que la va convertir en pionera de la música disco. El 1976 va gravar el seu segon disc, "Trilogy of Love" i després en va publicar el "Four Seasons Of Love". Un any més tard arribarien "I Remember Yesterday" i "Once Upon a Time".

Però el tema que la va llançar a la fama va ser "Last Dance", que formava part de la banda sonora del film "Thank God, it's Friday", amb el qual va aconseguir el primer dels seus cinc Grammy i l'Oscar a la Millor Cançó de 1978. Un altre treball que la va elevar als primers llocs de les llistes mundials va ser "Live and More" del 1978 i, especialment el 1979, "Bad Girls", en el qual va incloure la cançó "Enough is Enough" a duo amb Barbara Streisand.

El 1982 va sortir al mercat el seu àlbum "Donna Summer", d'estil suau i melòdic, que la va situar de nou al capdavant de les llistes nord-americanes. El 1983, va publicar "She Works Hard for the Money", el seu onzè disc d'estudi i que també va ser un èxit gràcies al tema "Unconditional Love".

Canviant totalment de registre el 1994 va gravar un disc amb temes nadalencs i el recopilatori "Endless Summer". El 1999 va gravar el disc en directe "Live and More Encore", que va ser disc d'or. Una dècada més tard, el 2008, va editar el seu últim treball discogràfic "Crayons", que representava la seva tornada als estudis després de 17 anys. En aquest disc estaven incloses les cançons "I'm Fire", "Stamp Your Feet" i "Fame The Game", que van arribar al número u de la llista Billboard de música disco.

Al llarg de la seva carrera va aconseguir 19 números u a les llistes de música disco i només ha estat superada per Madonna. Es va convertir en la primera cantant femenina que va situar quatre senzills en el més alt dels rànquing de vendes en un període de 13 mesos, amb "MacArthur Park", "Hot Stuff", "Bad Girls" i "No More Tears". La seva carrera es va veure reconeguda per cinc premis Grammy i sis American Music Awards.

Es va casar amb Bruce Sudano, amb qui va tenir dues filles. D'un matrimoni anterior amb l'austríac Helmut Sommer, del qual va prendre el seu cognom artístic, va tenir una altra filla.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut