François Fillon en un acte a Charleville-Mézières
François Fillon en un acte a Charleville-Mézières
París

La candidatura de Fillon penja d'un fil per l'escàndol que implica la seva dona

El candidat d'Unió pel Moviment Popular s'enfonsa en les intencions de vot en fer-se públic que la seva dona va cobrar 900.000 euros de diners públics per feines que no va fer

RedaccióActualitzat

El candidat de la dreta francesa a les presidencials, François Fillon, manté la intenció de presentar-se, tot i les pressions dins del seu partit perquè hi renunciï.

La cursa de Fillon cap a l'Elisi s'ha complicat des que s'han fet públiques informacions sobre la seva dona i el sou de 900.000 euros que va rebre per feines que no havia fet. Aquests diners els hauria cobrat Penelope Fillon per dues feines fictícies remunerades amb diner públic

De fet, unes gravacions de l'any 2007 que ha emès la cadena de televisió pública France 2 mostren com Penelope afirma no haver treballat mai amb el seu marit. Fet que es contraposa totalment a la defensa del candidat.

Una part dels militants del partit Unió pel Moviment Popular li demanen que es retiri i les alarmes ja sonen dins el partit, que veu com el seu candidat s'enfonsa en les intencions de vot.

La recerca d'un candidat alternatiu comença a ser una opció, però encara no s'ha plantejat com a proposta formal. Fillon continua dient que es tracta d'un muntatge per atacar-lo a ell i a tota la dreta francesa.

 

Anar al contingut