La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller de Salut, Toni Comín, en una reunió el 21 d…
La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller de Salut, Toni Comín, en una reunió el 21 d'abril del 2017 (horitzontal)

La candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament proposa ubicar la seu a la Torre Agbar

ACN Barcelona.-La candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europa del Medicament proposa que la seu principal s'ubiqui a la Torre Glòries, coneguda per la ciutadania com la Torre Agbar. Així ho han acordat aquest divendres l'Ajuntament de la ciutat, la Generalitat i el govern espanyol en una reunió. L'alcaldessa, Ada Colau, la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut, Toni Comín, ja van trobar-se fa dues setmanes i van acordar crear un grup de treball per impulsar conjuntament la candidatura de la capital catalana. Els Països Baixos i França ja han presentat oficialment els seus projectes perquè l'organisme s'instal·li a Amsterdam i a Lilla, respectivament. La seu ha estat fins ara a Londres però s'haurà de traslladar per culpa del Brexit.

En un comunicat, l'Ajuntament destaca que la Torre Glòries, amb 33.000 metres quadrats i obra de l'arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquest organisme, també en termes de centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures.El consistori ja disposa de la preceptiva carta d'acceptació de la propietat, Merlin Properties Socimi, que mantindrà l'exclusivitat de l'edifici per a l'Agència fins al mes de juny d'aquest any, que és quan s'ha de resoldre la futura ubicació de la institució. La immobiliària Merlin Properties va adquirir la torre al Grup Agbar per 142 MEUR, després que el grup inversor liderat per Emin Capital desistís del seu projecte de fer-hi un hotel de luxe per les "traves" que va posar el consistori. En la reunió d'aquest divendres entre Colau, Montserrat i Comín també s'ha acordat impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu principal sumar adhesions a la candidatura de Barcelona. A la trobada també hi ha assistit el tinent d'alcaldia d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni.Al voltant d'aquest organisme hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure a la ciutat escollida. A més, l'Agència rep més de 40.000 visites l'any. La seva ubicació a la Torre Glòries és també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@. Barcelona ja va presentar la seva candidatura quan es va crear l'Agència, l'any 1992 però va quedar segona per darrere de Londres.

Anar al contingut