Madrid

La cançó de Chikilicuatre que anirà a Eurovisió canvia polítics per espanyols de renom

La lletra de la cançó que va guanyar la gala per anar a Eurovisió ha canviat, però l'esperit es manté. Les normes del festival han obligat a modificar el contingut de l'èxit "Baila el chiki, chiki" de Rodolfo Chikilicuatre. No hi poden aparèixer polítics i s'han suprimit els passatges que parlaven del president veneçolà, Hugo Chávez. Ara la cançó parla d'espanyols de renom com el cineasta Pedro Almodóvar, l'esportista Fernando Alonso i els actors Antonio Banderas i Javier Bardem, entre d'altres.

Actualitzat

Ja hi ha una versió actualitzada del "Baila el chiki, chiki", la cançó que representarà Espanya al Festival d'Eurovisió de Belgrad. Com ja se sabia abans que Rodolfo Chikilicuatre fos escollit, les normes de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) no permeten les referències polítiques i han obligat a canviar la lletra.

La nova lletra ja no esmenta el nom del president veneçolà, Hugo Chávez, però sí que manté les referències al líder del PP, Mariano Rajoy, i a José Luis Rodríguez Zapatero, evocant el president del govern espanyol. També manté la frase "per què no calles" del rei Joan Carles I. A més, ara hi ha referències a espanyols amb projecció internacional com Fernando Alonso, Javier Bardem, Antonio Banderes, Pedro Almodóvar i el català Pau Gasol.

La cançó també té una nova durada. Ara serà de 2 minuts i 52 segons i inclourà alguns paràgrafs en anglès, en els quals es diu, entre altres coses, que el "chiki chiki" es balla a l'Argentina, Sèrbia i Oregon. La lletra sencera i el vídeo es poden veure al web de RTVE.



Un personatge que ha causat furor

Rodolfo Chikilicuatre, un personatge del programa "Buenafuente" de la Sexta interpretat per David Fernández, ja és un fenomen mediàtic que ha nascut del suport popular. Va ser escollit per representar Espanya al Festival d'Eurovisió, que se celebrarà el 24 de maig a Belgrad, mitjançant els vots dels espectadors a través de trucades telefòniques i SMS. Abans havia estat escollit per internet.

Anar al contingut