València

La Campus Party rep diàriament més de 10.000 atacs informàtics

La Campus Party és la trobada més multitudinària d'oci electrònic del món. En les últimes edicions hi han participat més de 6.000 persones i enguany freguen els 9.000. Tants ordinadors junts es noten a la xarxa i són molt llaminers per als pirates informàtics. La Campus Party rep durant els set dies que dura més de 70.000 atacs informàtics, uns 10.000 diaris. La majoria provenen de la Xina i només un 1% són potencialment perillosos. La seguretat de l'acte s'encarrega de neutralitzar-los i ajudar els usuaris que han estat víctimes dels atacs. A més, també vigila que dins de la Campus Party no hi hagi cap comportament inadequat.

Actualitzat
La Campus Party rep diàriament entre 10.000 i 13.000 atacs cibernètics. Segons expliquen els responsables de l'organització de la trobada, només un 1% podrien arribar a tenir èxit. El responsable de seguretat informàtica d'aquesta edició, Polkan García, explica que la majoria arriben de la Xina, on hi ha màquines que constantment escanegen les adreces IP dels ordinadors per trobar un aparell vulnerable.

La seguretat de l'acte s'encarrega de neutralitzar els atacs i donar assistència als participants que puguin rebre algun atac. Segons García, el protocol és detectar les agressions, avisar l'usuari i recomanar-li alguna solució. En la majoria de casos n'hi ha prou d'actualitzar algun dels programes per incrementar la seva seguretat. A més, l'organització ha dividit els ordinadors en fileres per reduir l'impacte d'un atac exitós. A la Campus Party hi ha 6.000 màquines separades en 109 fileres independents.

La seguretat no només se centra en l'exterior. L'ordinador central controla també que no hi hagi cap comportament inadequat dins dels murs del recinte. Així, hi ha una llista de continguts no idonis, com la pornografia infantil. L'any 2006, la Policia Nacional va investigar l'origen d'una carpeta d'arxius amb un vídeo de contingut pederasta inclòs que va circular durant la Campus Party. També fan saltar les alarmes altres arxius i programes que poden ser perillosos per a la seguretat d'altres usuaris.

La Campus Party del 2008 va obrir les portes a València el 28 de juliol, i García explica que des de llavors s'han expulsat "tres o quatre persones", menys que altres anys.

Impossible controlar les descàrregues

Tot i l'àmplia seguretat, la Campus Party no persegueix les descàrregues de música o pel·lícules per internet. L'organització es justifica assegurant que la xarxa és tan gran que hi ha multitud d'eines que fan inviable un control rigorós.

La Campus Party fa set anys que funciona i es considera la trobada més gran d'oci electrònic. Des que va començar, a Màlaga, ha crescut tant que hi ha edicions internacionals a Colòmbia i el Brasil. L'original, però, se celebra aquest dies a València; s'hi han apuntat prop de 9.000 persones, tot i que només dos terços poden disposar d'ordinador.
Anar al contingut