Barcelona

La campanya "Mercats Verds" vol potenciar el consum de productes ecològics

El Mercat de la Llibertat, al barri de Gràcia de Barcelona, ha estat el primer a impulsar la iniciativa

Actualitzat

Els mercats de Barcelona han posat en marxa la campanya "Mercats Verds" per potenciar el consum dels productes ecològics per part dels clients.

Cada cop creix més la demanda dels productes de proximitat o "quilòmetre zero" per part dels consumidors. Per això, ara, podem trobar cartells verds penjats a les parades que indiquen que hi venen productes ecològics i de proximitat. Això sí, els preus són més elevats.

Tenir productes de proximitat i ecològics amb valor afegit s'ha convertit en una feina més per als paradistes. Han de buscar nous proveïdors ja que estan obligats a vendre només productes que siguin produïts, com a màxim, a 150 km del punt de venda, i, segons Tino Mora, un paradista integrat a la nova campanya "Mercats Verds", també els falta coneixement sobre el món ecològic.

"És una iniciativa bona, però segons amb quin producte, sobretot amb l'ecològic, ens falta força cultura. Més que res perquè tot el que és un producte de proximitat en tenim bastant, però amb l'ecològic falta recórrer bastant camí."

El Mercat de la Llibertat, al barri de Gràcia, ha estat el primer a impulsar aquesta campanya, què estarà en funcionament fins al 5 de juliol. Després, l'experiència s'ampliarà a cinc mercats més.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut