Només des de l'1 de desembre s'han registrat 1.681.465 impactes relacionats amb el debat polític
Només des de l'1 de desembre s'han registrat 1.681.465 impactes relacionats amb el debat polític

La campanya del 21D a la xarxa: ERC pren la davantera

RedaccióActualitzat

Ja fa setmanes que la campanya electoral per a les eleccions del 21 de desembre escalfa motors a les xarxes socials. Només des de l'1 de desembre, s'han registrat 1.681.465 impactes relacionats amb el debat polític.

Segons un informe de Sibilare i Websays, la formació que lidera la conversa ara mateix és ERC, amb 508.530 impactes, en part gràcies a la polèmica del cara a cara entre Marta Rovira i Inés Arrimadas i per la polèmica sobre els consellers cessats i empresonats.

A una certa distància, hi ha Cs (394.852 impactes) i JxCat (369.202 impactes), que registra una tendència més a l'alça.  

Les CUP i el PSC els segueixen, superant els 200.000 impactes, i a certa distància hi ha Catalunya en Comú, amb poc més de 100.000 impactes. El PP se situa en l'última posició, amb 83.340 impactes a les xarxes.

Els tuits més retuitats

Els dos tuits més retuitats són resposta directa o indirecta a comentaris dels líders de Cs, Inés Arrimadas i Albert Rivera, successivament.

 

 

Rivera és el polític que més respostes ha obtingut a partir d'un dels seus tuits. Precisament, és el tuit amb què Oriol Junqueras ha obtingut més repiulades:

 

 

Entre els continguts més comentats aquest dimarts, destaquen principalment tuits de campanya, com un de Xavier García Albiol:

 

 

El rebuig que generen els partits polítics

Tots els partits tenen més comentaris clarament negatius que no pas positius. Si se'n fa balanç, el PSC continua sent el partit que en surt més ben parat, amb un -1,0% de negativitat. El segueix Junts per Catalunya (-1,4%), i a certa distància Ciutadans (-6,7%), ERC (-8,7%) i PPC (-8,9%), Catalunya en Comú (-11,7%) i les CUP (-12,9%).

Els temes més comentats

FIns ara, el que més preocupa els ciutadans que conversen a les xarxes és la situació dels consellers cessats i empresonats i de Sànchez i Cuixart, amb un 31,8% dels missatges que s'han categoritzat.

El següent tema sobre la taula és l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, amb un 16,5% de les mencions, seguit molt de prop pel tema del referèndum de l'1 d'octubre, amb un 14,2% de les mencions.

La seguretat i l'economia són els altres temes que obtenen xifres per damunt del 10% de les mencions.

Aquestes preocupacions, però, no es reparteixen de la mateixa manera per grups polítics. Així, la conversa sobre els presos està representant vora el 55% dels missatges de l'entorn de Junts per Catalunya i el 50,7%, d'ERC.

Ciutadans, per la seva banda, s'està centrant en l'ensenyament i la seguretat, i Catalunya en Comú, en polítiques socials i referèndum. Sobre aquest últim tema, la formació al voltant de la qual més es parla és el PPC.

Dades facilitades per Sibilare i Websays

ARXIVAT A:
Eleccions 21DXarxes socials Digital
Anar al contingut