ANÀLISI

La campanya, de la nit al dia

Actualitzat
Els nervis estan a flor de pell. És l'últim dia de campanya i els partits aprofiten fins a l'últim minut per convèncer els milions de britànics que encara no han decidit a qui votaran. Quan dic "l'últim minut" és una expressió literal, perquè el líder conservador David Cameron ha estat fent campanya durant tota la nit, només ha dormit un parell d'hores en el bus que el porta de punta a punta del país. Cameron ha visitat una forneria, i s'ha trobat amb treballadors que fan el torn nocturn en ambulàncies o en una fàbrica de metall.

Són les eleccions més apassionants des que Tony Blair va arribar al poder l'any 1997, perquè les enquestes situen les tres formacions majoritàries molt a prop i els indecisos poden decantar la balança en aquestes últimes 24 hores de campanya. David Cameron és el favorit, però amb aquesta marató nocturna vol demostrar que no dóna res per assegurat, que hi deixarà la pell pel partit... i pel país.

Els diaris han abandonat definitivament el Partit Laborista. El "Financial Times", la bíblia del periodisme econòmic al Regne Unit, va declarar el seu suport als conservadors dilluns.

Les urnes obriran demà, però l'especulació sobre el que passarà no cessa. Ara, el rumor als cercles polítics és que si el Partit Conservador guanya però no obté una majoria absoluta podria obtenir el suport del Partit Unionista Democràtic d'Irlanda del Nord (la principal formació unionista). Tot és possible, però el que és clar és que els polítics no tenen intenció de dormir fins que l'enigma es resolgui.
Anar al contingut