Barcelona

La Cambra de Comerç exigeix a Rajoy ajustos en pensions, educació i sanitat

El president de la Cambra, Miquel Valls, considera que han de ser sostenibles i que, si cal prendre aquesta mesura, s'hauria de fer.

RedaccióActualitzat
La Cambra de Comerç de Barcelona ha exigit al govern espanyol que revisi a la baixa les pensions, l'educació i la sanitat. El president de la Cambra, Miquel Valls, considera que han de ser sostenibles i que si cal prendre aquesta mesura s'hauria de fer.

El president de l'entitat ha demanat a Rajoy que elabori un pla a vuit anys per tornar a guanyar confiança, desendeutar-se i fer créixer l'economia. Miquel Valls ha instat l'Estat a fer els ajustos en educació i sanitat que ha fet Catalunya i que revisi els pilars de l'estat del benestar: pensions, subsidi d'atur, educació i sanitat.

"Si s'han de rebaixar s'hauran de rebaixar", ha dit el president de la Cambra, que ha subratllat que el concepte bàsic del full de ruta del govern Rajoy hauria de ser "la sostenibilitat durant 8 anys"; és a dir, "si és sostenible l'esforç que farà l'estat espanyol per consolidar el seu deute i rebaixar-lo", ha puntualitzat. "Això és el que creuran els mercats", ha conclòs.

A Catalunya, el dèficit fiscal

Pel president de la Cambra de Comerç, el veritable problema de Catalunya és el dèficit fiscal amb Espanya i ha afirmat que les comunitats autònomes estan fent més esforç per contenir la despesa que no pas l'administració central.
Anar al contingut