Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç, i Joan Ramon Rovira, director del Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç (ACN)
Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç, i Joan Ramon Rovira, director del Gabinet d'Estudis Econòmics de la Cambra de Comerç (ACN)
Barcelona

La Cambra de Comerç diu que l'economia catalana creix, però que cal formar govern aviat

El turisme i el comerç recuperen el dinamisme el primer trimestre i impulsen la recuperació de l'economia catalana

Actualitzat

El turisme i el comerç, els dos sectors més afectats per la inestabilitat política a finals de l'any passat, han recuperat el dinamisme aquest primer trimestre, i han impulsat la recuperació de l'economia catalana, que creix a un ritme superior al 3%.

En conjunt, segons l'informe d'anàlisi de conjuntura i previsions econòmiques de la Cambra de Comerç de Barcelona, el PIB català tancarà el 2018 en el 3,1%. Una inèrcia positiva que també es mantindrà durant el 2019. La millora de la situació econòmica a Catalunya té a veure amb el creixement de l'economia mundial, que ha impulsat les exportacions, i amb les bones condicions financeres, entre d'altres. 

Segons la Cambra de Comerç, la inversió serà un dels principals motors del creixement, i això podria obrir una nova etapa de creixement de la productivitat, que hauria de traduir-se en més ocupació i un augment de salaris. L'evolució a l'alça es donarà en diversos sectors, sobretot l'hostaleria, el transport o la construcció.

Amb tot, aquest escenari serà així, sempre que -ha reiterat el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls- "es formi un govern aviat i que estigui dins la Unió Europea".

Per Valls, una de les activitats prioritàries que hauria de dur a terme aquest nou govern és l'impuls d'un pla per captar inversió estrangera, que ha tingut un descens més acusat a Catalunya respecte a altres comunitats.

El primer que haurà de fer el nou govern -diu Valls- "és aprovar un pressupost per funcionar, i, ara com ara, no el tenim".
 

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut