Saragossa

La caixes d'estalvis redueixen els beneficis per primera vegada en 6 anys

Les caixes d'estalvis han guanyat 5.119 milions d'euros en el primer semestre de l'any, xifra un 3,8% inferior a la del mateix període de l'any passat. És la primera vegada des del 2002 que es redueix el benefici semestral d'aquestes entitats. Segons la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis (CECA), la taxa de morositat en el pagament de crèdits és ara del 2,49%, el triple que el juny del 2007. El fet que es concedeixin menys crèdits i amb més condicions, juntament amb la incapacitat d'alguns demandants, han incidit en aquest increment.

Actualitzat

Les dades de la CECA s'han fet públiques en la reunió del consell de l'organisme, que ha escollit per unanimitat José Antonio Olavarrieta com a nou director general, en substitució de Juan Ramón Quintás, que s'ha jubilat en arribar als 65 anys.


En la trobada també s'ha posat de manifest que la crisi econòmica farà que es desacceleri la contribució de les caixes a l'obra social: "No podrà continuar creixenet al ritme que ho ha fet ara", ha admès el president de la Comissió Nacional de l'Obra Social, Román Alcalá. L'any 2007, les 45 caixes d'estalvis de tot l'Estat van invertir 1.824 milions d'euros en obra social.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut