Logotip d'Adeslas a la façana de la seva seu
Logotip d'Adeslas a la façana de la seva seu
Barcelona

La Caixa es ven la meitat d'Adeslas a Mútua Madrilenya per mil milions d'euros

Mútua Madrilenya és el nou accionista majoritari de VidaCaixa-Adeslas. Criteria, el hòlding inversor de la Caixa, ha venut el 50% de la companyia a l'asseguradora a canvi de 1.075 milions d'euros. A més, l'operació inclou un acord per poder distribuir els seus productes a través de la Caixa. Mútua Madrilenya fa la inversió a través de fons propis i manté un endeutament nul, fet que augmenta la seva ràtio de solvència en el sector assegurador. Els hospitals d'Adeslas han quedat fora de l'operació i es queden sota la titularitat de Criteria,

Actualitzat
La Caixa es ven part del grup assegurador per 1.075 milions d'euros. El comprador és Mútua Madrilenya, que adquireix el 50% de Vicadaixa Adeslas, la companyia d'assegurances no vida de l'entitat catalana.

Criteria, el hòlding industrial de la Caixa, manté el 49,9% de la companyia i la resta és per a accionistes minoritaris. D'aquesta manera Mútua Madrilenya obté el control de la companyia. A més, l'acord inclou l'exclusiva per la distribució indefinida dels productes de Salut, Llar, Actes i de les altres branques del sector de no vida a través de les 5.400 oficines de "la Caixa".

D'aquesta manera Mutua Madrilenya tindrà més negoci fora de Madrid que a la comunitat. En concret, passa d'un 30% a un 56,6%. La companyia també enforteix la seva valoració de risc perquè fa l'adquisició sense haver de recórrer a finançament extern. Finalment, Mútua Madrilenya s'assegura el lideratge del rànquing d'assegurances de salut a Espanya. A més, ascendeix a la segona posició del rànquing d'assegurances no vida, amb una quota de mercat conjunta del 10%, i es posiciona com el quart grup assegurador de l'Estat incloent el negoci de vida.

La Caixa també hi surt guanyant perquè va comprar la totalitat d'Adeslas fa només un any per gairebé 1.200 milions d'euros, pràcticament el mateix que el que ha rebut ara només per la meitat de les accions.

L'operació ha estat aprovada pels consells d'administració de Mútua Madrilenya i Criteria i es farà en el tercer trimestre de 2011, una vegada obtingudes les autoritzacions administratives.
Anar al contingut