Rajoy: La caiguda d'un president del govern espanyol en una setmana d'infart

Ha passat en pocs dies de l'estabilitat d'aprovar els pressupostos a abandonar La Moncloa després de la sentència de la Gürtel

RedaccióActualitzat

Els últims vuit dies han estat fonamentals per canviar radicalment la política espanyola. De l'aparent estabilitat de Mariano Rajoy, amb l'aprovació dels pressupostos de l'Estat, s'ha passat a la caiguda del cap de l'executiu. Vuit dies que han capgirat la situació i que han convertit Rajoy en el primer president espanyol des de la transició que perd el govern per una moció de censura.

La moció de censura guanyada pel socialista Pedro Sánchez s'ha discutit al Congrés sense la presència de Rajoy en gran part del debat. El ja expresident va passar tota la tarda d'aquest dijous en un restaurant del madrileny barri de Salamanca, molt a prop de la Puerta de Alcalá, amb alguns dels seus fidels intentant analitzar el que passava

 

 

Mariano Rajoy ha passat en poc més d'una setmana del cel a l'infern. Aconseguia aprovar el Congrés els segons pressupostos de la legislatura, després d'una dura negociació amb el PNB. Curiosament els mateixos nacionalistes bascos han estat els que l'han desallotjat de La Moncloa.

Però la sentència del cas Gürtel ha estat letal, el detonant que ha significat la fi de Rajoy com a president. L'Audiència Nacional condemnava l'extesorer del PP, Luis Bárcenas, a una pena de 33 anys de presó, considerava provada l'existència d'una caixa B al partit i, en conseqüència, el declarava responsable civil.

El líder del Partit Popular ha estat un supervivent de la política. Estudiant brillant, va ser el regidor més jove d'Espanya i el diputat més jove del Parlament gallec. La crisi econòmica, l'atur i els casos de corrupció han marcat els últims anys del seu govern.

Quan semblava que el PP ho tenia ben lligat amb l'aprovació dels comptes, tota l'oposició, tret de Ciutadans, s'ha posat d'acord per fer fora Rajoy, i ho ha aconseguit.

Han estat vuit dies molt intensos, una muntanya russa que ha acabat amb el relleu a La Moncloa. Pedro Sánchez ja serà el seu inquilí aquest cap de setmana.

 

 

ARXIVAT A:
Moció de censuraMariano RajoyPedro SánchezPP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut