Cebú

La caiguda d'un mur en plena estampida per saquejar un magatzem d'arròs causa vuit morts a les Filipines

En plena estampida, va caure un mur del complex on el govern guarda les provisions i una petita part dels assaltants va quedar atrapada. Tot i el desplegament policial, els supervivents es van endur uns 100.000 sacs d'arròs. La població es veu obligada a fer cues interminables per aconseguir la seva ració d'arròs i aigua, i hi ha un fort dispositiu militar i policial a les benzineres.

RedaccióActualitzat

Un nou succés s'afegeix a la tragèdia del tifó "Haiyan" a les Filipines. Com a mínim vuit persones han mort a la ciutat d'Alangalang, a Leyte, quan una allau de persones ha assaltat un magatzem on el govern guarda l'arròs abans de repartir-lo entre els damnificats.

Segons l'Autoritat Nacional d'Alimentació, els fets van passar dimarts, quan, en plena estampida, va caure un mur del complex i va atrapar una petita part dels assaltants. Tot i el desplegament policial, els supervivents es van endur uns 100.000 sacs d'arròs.

En un altre enfrontament, que oficialment no s'ha confirmat, les forces de seguretat van intercanviar trets amb un grup d'homes armats que saquejaven botigues i magatzems de menjar, aigua i altres productes bàsics.

La població es veu obligada a fer cues interminables per aconseguir la seva ració d'arròs i aigua. Les benzineres s'han convertit en lloc de desig i s'hi han desplegat militars i policies armats.

Cinc dies després del pas del supertifó, les autoritats filipines han elevat a 2.275 els morts, a més de 3.000 els ferits i han parlat de 80 desapareguts. El president filipí va assegurar dimarts que el balanç final rondaria els 2.500 morts.

A banda de la gana, una altra font de preocupació són els cadàvers que s'amunteguen al carrer. Les Nacions Unides han advertit al govern filipí que enterrar les víctimes en fosses comunes viola els seus drets perquè no se les pot identificar ni poden rebre un enterrament d'acord amb les seves religions o creences.

Sense notícies d'onze espanyols

El govern espanyol, per la seva part, continua sense tenir notícies d'onze espanyols que eren a la zona afectada, sis residents i cinc turistes. Malgrat que les comunicacions estan malmeses, molts els han pogut localitzar el seus familiars per correu electrònic o Whatsapp i, fins i tot, a través de missatges de la ràdio local.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut