La bufetada de Will Smith a l'humorista Chris Rock que ha enfosquit els Oscars

El presentador ha comparat la dona de Will Smith, que té alopècia, amb el personatge de G.I Jane, una tinent amb el cap rapat

Paula Florit GomilaActualitzat

Al marge dels guardonats, si una imatge passarà a la història d'aquesta 94a edició dels premis Oscar és la que ha protagonitzat Will Smith. L'actor, que poc després s'enduia l'estatueta a millor actor, ha bufetejat el presentador de la gala, l'humorista Chris Rock. El motiu: una broma ofensiva de Rock sobre l'alopècia de la seva dona, Jada Pinkett Smith. 

Chris Rock estava presentant un dels premis i, dirigint-se a la dona, ha deixat anar: "Jada, t'estimo, G.I. Jane 2, no puc esperar per veure't". Aquí cal saber que "G.I Jane" és el nom de la pel·lícula que a Espanya es va traduir com "La tinent 'O'Neill", interpretada per Demi Moore el 1997 i en què la protagonista anava amb el cap rapat.

En un primer moment, no ha semblat que a Will Smith li molestés, malgrat que la cara de la seva dona era una altra. Will Smith semblava riure, però després s'ha aixecat del seient i ha bufetejat Rock a la cara.

Tothom encara pensava que era una escena preparada, però aviat s'ha començat a veure que no. Estava passant. Rock, descol·locat, ha reaccionat afirmant: "Uau, Will Smith m'acaba de donar una bufetada". I ha afegit: "Amic, era una broma de G.I. Jane."

I per si encara quedava algun dubte que anava de debò, Smith, des del seu seient i visiblement enfadat, ha cridat: 

"Treu el nom de la meva dona de la teva puta boca."

Ha estat la segona vegada que ho ha fet quan el presentador li ha respost: "Ho faré". Aquest és el moment:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)


Una escena que els espectadors dels Estats Units no han pogut sentir fins al final, perquè la cadena ABC que transmetia la gala en directe ha tallat el so després de la bufetada.

Tampoc han vist el que passava minuts després de l'agressió, durant la pausa publicitària. Un moment que recull aquest tuit del crític Scott Feinberg en què descriu que Will Smith busca consol en Denzel Washington i Tyler Perry.

Narra --i es veu en el vídeo-- que Will sembla eixugar-se les llàgrimes dels ulls mentre torna a seure amb la seva dona. Denzel aparentment la consola i Will parla al costat amb la seva representant:


Smith es disculpa amb l'Acadèmia, que condemna la violència

Una estona després, Will Smith rebia l'Oscar a millor actor, per la seva interpretació a "El método Williams", on fa el paper de Richard Williams, el pare de les tenistes Selena i Venus. En el discurs d'acceptació, ha dit:

"Vull demanar disculpes a l'Acadèmia. Vull demanar disculpes a tots els meus companys nominats."

I ha afegit: "Richard Williams va ser un ferotge defensor de la seva família", en una mena d'intent de justificar la seva acció. No ha demanat cap disculpa a Rock, que, a través d'un comunicat de la policia de Los Angeles, ha manifestat que no té previst presentar cap denúncia.

Will Smith ha rebut l'Òscar a millor actor
Will Smith ha rebut l'Oscar a millor actor(Reuters/Brian Snyder)

La reacció de l'Acadèmia dels Oscars ha estat via tuit. Assegura que no accepta la violència en cap de les seves formes i posa en valor els premis: "Aquesta nit estem encantats de celebrar els nostres 94è premis de l'Acadèmia, que mereixen aquest moment de reconeixement per part dels companys i amants del cinema d'arreu del món."


L'alopècia de Jada Pinkett

Es dona el cas que l'actriu Jada Pinkett va explicar que té alopècia, a finals de l'any passat, a través de les xarxes socials. En un missatge a Instagram, explica per què ha decidit rapar-se el cap. 

"Em raparé fins a deixar veure el cuir cabellut perquè ningú pensi que m'he sotmès a una cirurgia cerebral, o una cosa així."  I afegeix: "Aquesta alopècia i jo serem amigues… Punt!"

 

 

ARXIVAT A:
CinemaPremis Oscar
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut