La Bruixa d'Or podria seguir una temporada més a la Lliga Endesa. (Foto: EFE)
La Bruixa d'Or podria seguir una temporada més a la Lliga Endesa. (Foto: EFE)
Bàsquet

La Bruixa d'Or, més a prop de seguir una altra temporada a la Lliga Endesa

L'ACB ha indicat que el Ford Burgos, a l'espera de l'anàlisi detallada de la documentació aportada per l'equip, no sembla reunir les condicions necessàries per ser inscrit a la Lliga Endesa per la propera temporada. Si aquest fet s'acaba confirmant, el més probable és que La Bruixa d'Or salvi als despatxos la categoria que va perdre a la pista.

Actualitzat

L'Associació de Clubs de Bàsquet ha comunicat  que el Ford Burgos (Club Baloncesto Tizona SAD) els ha fet arribar, dintre del límit establert per la normativa, un burofax on els informava de l'enviament de tota la documentació requerida per ser inscrit a la Lliga Endesa la pròxima temporada. El club de Burgos ha inclòs el compromís de l'abonament d'un milió d'euros com a quota d'entrada i aportació al Fons de Regulació d'Ascensos i Descensos.

Segons l'ACB, a falta d'una anàlisi detallada d'aquests documents que encara no estan a la seva disposició, el Ford Burgos no sembla complir les condicions requerides per accedir a la màxima categoria del bàsquet espanyol. Només cal comparar amb l'Andorra, l'altre equip que ha guanyat l'ascens esportiu, que ha hagut d'aportar més de 5 milions d'euros. Aquest dilluns, després d'un anàlisi més acurat de la situació, es prendrà la decisió definitiva.

Si finalment el Burgos no aconsegueix per segona temporada consecutiva reunir els requisits per materialitzar el seu ascens esportiu, el més probable és que l'ACB convidi a La Bruixa d'Or Manresa a presentar la documentació per seguir a la competició. Tenint en compte que el club del Bages no hauria d'aportar cap quantitat en concepte d'ingrés i que ja compta amb un pavelló amb la capacitat mínima de 5.000 espectadors que demana la Lliga, l'únic que els hauria de preocupar es presentar uns balanços econòmics equilibrats per evitar als despatxos un descens merescut a la pista.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut