Visiten el Pi de les Tres Branques per buscar una solució a la branca que li falta. (Foto: ACN)
Visiten el Pi de les Tres Branques per buscar una solució a la branca que li falta. (Foto: ACN)
Castellar del Riu

La branca mutilada del Pi de les Tres Branques es podria reparar amb una ànima de ferro

També s'instal·laran uns tirants per aguantar les altres dues branques, que també han rebut diverses agressions amb serres de mà

RedaccióActualitzat

Per la restauració d'una de les branques del Pi de les Tres Branques han pensat col·locar-hi una ànima de ferro a l'interior. Amb aquesta acció s'aprofitaria per instal·lar uns tirants que aguantessin les altres dues branques, que en els darrers mesos també han rebut diverses agressions amb serres de mà.

Aquesta és una de les opcions que aquest dimecres ha sortit de la reunió que han tingut tècnics de la Generalitat i la Diputació amb representants del consistori de Castellar del Riu.

L'alcalde, Adrià Solé, ha explicat que la prioritat és recuperar el perfil habitual de l'arbre, tot i que dubta que l'actuació pugui estar enllestida abans de l'aplec del tercer diumenge de juliol. Solé ha subratllat que, dins de la desgràcia, la mutilació ha permès actuar amb immediatesa.

La prioritat de l'administració és recuperar el perfil habitual de l'arbre i restaurar el símbol. L'alcalde ha aprofitat per recordar la seva voluntat de posar mesures de seguretat per evitar que es repeteixin aquest tipus d'actes.

Solé ha explicat que si bé l'acte ha estat del tot desafortunat, la mutilació de l'arbre ha permès actuar per protegir l'arbre amb immediatesa. "Feia molts anys que demanàvem una actuació al pi i uns pels altres no es feia, a partir d'ara segur que es farà i comencem a treballar a partir d'avui mateix", ha dit.

Més turistes que mai

La mutilació del Pi de les Tres Branques ha despertat la curiositat de moltes persones que aquesta darrera setmana s'han desplaçat fins a Castellar del Riu per visitar l'arbre emblemàtic.

Anar al contingut