El selectiu espanyol, l'Ibex-35, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
El selectiu espanyol, l'Ibex-35, en una imatge d'arxiu (Foto: EFE)
Madrid

La borsa perd el 2010 més de la meitat del que va guanyar el 2009

La borsa espanyola ha perdut aquest any 2010 el 17,43%, un percentatge que suposa més de la meitat del 29,84% que va guanyar el 2009. L'índex Ibex-35 s'ha vist arrossegat per la banca, un dels sectors més afectats per les tensions viscudes als mercats davant la desconfiança en la recuperació econòmica. Concretament, els sis bancs que cotitzen en el principal selectiu borsari espanyol han registrat pèrdues de forma generalitzada i han baixat un 28% de mitjana, mentre que el 2009 havien presentat uns guanys del 13,59%.

Actualitzat
Al llarg d'aquest any, la borsa s'ha vist condicionada per la crisi de deute que ha afectat països com Grècia i Irlanda, que finalment van haver de ser rescatats per la UE. La por d'un possible contagi es va estendre a altres països com Portugal, Itàlia o, també, Espanya, i la situació es va veure agreujada per les rebaixes de qualificació que va patir l'Estat per part de les agències de mesurament de riscos.

Entre les companyies, la major pujada de l'any l'ha viscuda Iberia, amb un 68,25%, i la caiguda més gran ha estat la de Gamesa, amb un 50,80%.
Anar al contingut