Tòquio

La borsa de Tòquio també viu un dia negre, amb una caiguda de gairebé el 5%

L'índex Nikkei de la borsa de Tòquio ha tancat aquest matí amb una caiguda del 4,91% i, per tant, segueix la tònica a la baixa amb què van acabar ahir les borses de tot el món. L'Ibex-35 espanyol va tenir la patacada més forta des de l'1 de desembre i va baixar un 4%, mentre que Wall Strett va tancar amb pèrdues del 3%. Per mirar d'estimular l'economia, el Banc Central podria retallar avui els tipus d'interès mig punt.

Actualitzat
El Banc Central Europeu podria tornar a decidir avui una baixada dels tipus d'interès. Els analistes creuen que la rebaixa serà de mig punt percentual  com a mínim. El preu del diner quedaria, per tant, en el 2%.

Aquesta rebaixa s'espera perquè el Banc Central Europeu és el que manté el preu del diner més car d'entre els principals bancs emissors del món, i també perquè l'economia europea no acaba de rutllar del tot bé. Un abaratiment del preu del diner en podria ser un estímul. L'última rebaixa de tipus a la zona euro va ser fa tot just un mes, a començaments de desembre.
Anar al contingut