Barcelona

La borsa cau al nivell més baix en dos anys per por d'una pujada dels tipus d'interès

La borsa espanyola fa dies que va a la baixa. L'Ibex-35 va perdre ahir un 3%, el descens més important dels últims dos anys. I la resta de mercats del món no van tenir gaire més sort: van tancar també amb pèrdues. Aquesta va ser la reacció dels inversors al temor d'una possible pujada dels tipus d'interès. Mesura que sembla necessària davant d'una inflació que no ha parat d'augmentar els últim mesos tant als Estats Units com a Europa, en part, per culpa de l'encariment del preu del cru.

Actualitzat

A primera hora d'avui, l'Ibex-35 ha patit una caiguda que l'ha deixat a les portes de perdre els 11.000 punts. Només ha estat un ensurt, però els inversors ja es temien un nou daltabaix. I és que la borsa espanyola no travessa el seu millor moment. Des de començaments d'any, l'Ibex-35, el principal indicador, duia una progressió ascendent que va culminar fa 10 dies quan el selectiu superava els 12.000 punts.

Des de fa una setmana, però, ha anat clarament a la baixa i ha perdut uns 800 punts i es troba al nivell més baix des de fa dos anys. Pels experts, es tracta d'una baixada que havia d'arribar tard o d'hora. El fantasma de noves pujades dels tipus d'interès continua atemorint els inversors. I és que amb tipus més alts, la inversió en borsa no és tan rendible. De moment però, l'elevat preu del petroli i les matèries primeres, a més de la mateixa inflació, semblen jugar contra els interessos dels inversors.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut