Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid (Foto:EFE)
Imatge d'arxiu de la Borsa de Madrid (Foto:EFE)
Madrid

La borsa baixa a 7.900 punts amb una caiguda del 2,31% pel retard de la unió bancària

Coincidint amb la segona jornada de la cimera europea, la borsa espanyola ha operat a la baixa i ha descendit als 7.900 punts, amb un retrocés del 2,31 per cent, per l'endarreriment al 2014 de la unió bancària.

RedaccióActualitzat
La borsa espanyola ha baixat aquest divendres a 7.900 punts, amb un retrocés del 2,31 per cent per l'endarreriment i els canvis relacionats amb la unió bancària europea, el venciment dels contractes de derivats i la caiguda de Wall Street.

La prima de risc pujava de 372 a 377 punts bàsics, mentre l'índex de referència de la borsa espanyola, l'Ibex-35, baixava 186,90 punts, el 2,31 per cent, fins als 7.913,40. En la setmana, guanya el 3,41 per cent, i les pèrdues anuals acumulades pugen al 7,62 per cent.

Igual que les places europees, la borsa espanyola començava la jornada recollint beneficis i amb unes pèrdues properes al 0,5 per cent, induïdes en part pels mals resultats d'algunes empreses tecnològiques nord-americanes (Google i Microsoft).

Una hora i mitja després de l'obertura, pressionat pel sector financer davant del retard al 2014 de la unió bancària europea, la borsa perdia el nivell dels 8.000 punts, que recuperaria poc després i abandonaria definitivament al punt del migdia.

Els inversors han passat el matí pendents de la cimera de caps d'Estat i de govern de la Unió Europea i de la roda de premsa en què el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha explicat les conclusions de la trobada.

Rajoy ha dit que si cal demanar el rescat el demanarà, però que la decisió de demanar-lo "no està adoptada". El president ha afegit que la vaga general anunciada per al 14 de novembre "no ajuda gens a la imatge d'Espanya" i "no serveix per resoldre problemes".

Aquest dijous, Rajoy va apostar pel compliment dels acords dels socis comunitaris a què van arribar al juny, com la unió bancària, mentre que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va afirmar que vol avançar de pressa, però "amb molta precisió", en la creació del supervisor bancari únic. Tot i que Rajoy no ha convençut els socis comunitaris per mantenir la data pactada inicialment, s'ha felicitat perquè ara es parli de la unió bancària quan a principis d'any no es plantejava.



Anar al contingut