Madrid

La borsa alemanya, la més perjudicada per l'amenaça de Standard & Poor's

L'amenaça de l'agència de qualificació Standard & Poor's (S&P) de rebaixar la solvència de tota l'eurozona, incloent-hi els països amb qualificació màxima, com Alemanya i França, ha aigualit la sessió a les borses. L'espanyola, que ha obert tot i ser festiu, ha tancat plana després de no tenir una tendència clara. A la resta de parquets s'han imposat els números vermells, amb Frankfurt al capdavant, que ha cedit un 1,2%. A l'altra banda de l'Atlàntic, Wall Street també ha acabat la jornada en equilibri. A mitja sessió, el Dow Jones pujava un 0,38%, mentre que el Nasdaq baixava el mateix percentatge.

RedaccióActualitzat
L'Ibex-35 ha pujat un gairebé imperceptible 0,08% al final de la sessió, un tancament pla que redueix les pèrdues anuals fins a l'11,63%, en una dia marcat per l'anunci de la possible rebaixa de la solvència de l'eurozona. Aquest resultat s'explica pel bon comportament dels bancs. El BBVA ha guanyat un 1,2% i el Santander, un 0,7%.

La Borsa de Londres també ha acabat el dia plana, però tant la de Frankfurt com la de París i Milà han registrat pèrdues, de l'1,2%, el 0,6% i gairebé un 0,5%, respectivament.

Pel que fa a la prima de risc espanyola, s'ha situat als 302 punts, per sobre dels 292 a què va tancar dilluns.

Anar al contingut