Tren descarrilat a prop de Lenk, Suïssa (Reuters)
Tren descarrilat a prop de Lenk, Suïssa (Reuters)

La borrasca Eleanor provoca el caos a l'oest d'Europa

Alberto AlcántaraActualitzat

Una profunda borrasca, batejada com a Eleanor pel Servei Meteorològic irlandès, ha provocat danys personals i materials a diversos països del centre i l'oest d'Europa aquests dos últims dies. Eleanor ha deixat forts vents, onades gegants i inundacions.

La pertorbació ha entrat per la zona d'Irlanda i el Regne Unit, però els forts vents i el temporal marítim han afectat a una extensió molt gran del continent. Tot i que no ha tocat de ple la zona del Cantàbric, el temporal també ha provocat dos morts al País Basc.

 

Regne Unit i Irlanda

Els vents superiors als 150 km/h han tombat arbres i línies elèctriques. Més de 25.000 llars s'han quedat sense llum. La combinació entre les grans onades i la marea alta ha generar inundacions en poblacions costaneres. Les condicions meteorològiques i els danys materials han impedit el trànsit a molts indrets.

França i Països Baixos

Segons el servei meteorològic francès, s'ha registrat un cop de 147 km/h a Cambrai. Tant a França com a Bèlgica i els Països Baixos, Eleanor ha provocat alteracions en aeroports i serveis ferroviaris. 200.000 llars s'han quedat a les fosques. També hi han hagut danys a zones costaneres, com per exemple a Saint-Malo, a Bretanya.

Suïssa i Alemanya

El descarrilament d'un tren a causa del vent ha ferit 8 persones a prop de Lenk, a a l'oest de Suïssa. En aquest país s'ha registrat el cop de vent més fort des que van començar els registres, en 1981: 195 km/h al pic de Pilatus, prop de Lucerna. Els danys en la xarxa elèctrica i les interrupcions en el trànsit aeri i terrestre també han estat notícia.

A Alemanya no hi ha informes de persones ferides, però sí de caiguda d'arbres i bastides amb alteracions de trànsit. En aquests països, la borrasca ha estat batejada com a Burglind.

El risc per ventades encara fa mantenir avisos activats a diversos països d'Europa, com podeu veure en el següent mapa de MeteoAlarm.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut