Article sobre Avel·lí Artís-Gener, Tísner, a la Viquipèdia
Article sobre Avel·lí Artís-Gener, Tísner, a la Viquipèdia
Barcelona

La Biblioteca de Catalunya millora 200 articles de la Viquipèdia de personalitats i organismes catalans

Trenta-quatre editors voluntaris de la Biblioteca de Catalunya han millorat, entre d'altres, les pàgines de la Viquipèdia dedicades a Isaac Albéniz, Enric Granados, Coral Sant Jordi, Tísner, Alicia Larrocha o Joan Maragall.

RedaccióActualitzat
Millorar els continguts sobre Catalunya de la Viquipèdia en català, castellà i anglès. Aquest és l'objectiu que ha dut 34 editors voluntaris de la Biblioteca de Catalunya a ampliar 200 articles sobre personalitats i organismes catalans en aquesta enciclopèdia en línia de contingut lliure. La iniciativa també pretén contribuir a internacionalitzar el patrimoni i la cultura catalanes a internet, fer visible l'activitat de la Biblioteca de Catalunya i atreure els usuaris de la Viquipèdia cap als tresors del seu fons patrimonial a disposició dels investigadors.

El grup de voluntaris de l'equip de treball de la Biblioteca de Catalunya ha millorat, entre d'altres, les pàgines de la Viquipèdia dedicades a Isaac Albéniz, Robert Gerhard, Enric Granados, Manuel Blancafort, Xavier Cugat, Coral Sant Jordi, Mercè Llimona, Josep M. Madorell, Ismael Smith, Tísner, Néstor Luján, l'Arxiu de Ràdio Barcelona, Alicia de Larrocha, Conxita Badia, Àngel Zuñiga i Joan Maragall.

Aquesta iniciativa forma part d'un pla de col·laboració de la Biblioteca de Catalunya amb la Viquipèdia per ampliar continguts i referenciar enllaços en les versions catalana, castellana i anglesa de l'enciclopèdia de contingut lliure.

En la segona fase, a partir del 2013, a més de continuar amb la millora dels continguts existents, es crearan articles nous sobre documents singulars de la cultura catalana i de creadors rellevants dels quals la Biblioteca de Catalunya en custodia el fons. En aquesta fase també es revisaran articles sobre nomenclatura del món del llibre, conservació, restauració, etc., en tant que disciplines estretament vinculades amb la biblioteca.

L'enciclopèdia de contingut lliure Viquipèdia és una de les pàgines web més consultades del món. Amb milions de visites diàries al conjunt de les seves versions en diferents llengües, ha esdevingut en poc temps una obra de referència d'ús generalitzat.

Per la seva banda, el fons de la Biblioteca de Catalunya comprèn un patrimoni de més de 3 milions de documents valuosos i singulars de tot tipus, entre els quals documents, papers, cartes i manuscrits originals de creadors catalans de diverses disciplines, llibres, partitures, incunables, enregistraments sonors i materials gràfics.

La Biblioteca de Catalunya és una institució molt activa a les xarxes socials, amb perfils de Facebook, Twitter i Pinterest que sumen prop de 2.000 seguidors, i amb un blog de la Biblioteca que publica setmanalment notícies relacionades amb les col·leccions de la Biblioteca de Catalunya. L'any 2011 la biblioteca va rebre 3,5 milions de consultes en les seves bases de dades en línia a internet.
Anar al contingut