La Berlinale parla en femení i premia la romanesa "Touch me not"

El film és una exploració a mig camí entre la ficció i la realitat sobre la intimitat i la sexualitat

RedaccióActualitzat

Enmig de la sorpresa general, la Berlinale ha atorgat l'Os d'Or a la pel·lícula "Touch me not", de la realitzadora romanesa Adina Pintilie. El film és una exploració a mig camí entre la ficció i la realitat sobre la intimitat i la sexualitat.

El film de Pintilie parla de la veritable naturalesa del sexe, radical i diferent. I que va provocar que molta gent sortís de la sala quan es va projectar.

 

 

En una cerimònia austera i curta, la Berlinale ha atorgat una premis audaços que han parlat en femení. Enmig de l'onada pels escàndols d'assetjament sexual, a banda de "Touch me not", el gran premi del jurat ha estat per "Mug", una altra pel·lícula d'una dona realitzadora, la polonesa Małgorzata Szumowska.

 

 

El guardó a la millor direcció ha estat per a Wes Anderson, amb una pel·lícula d'animació que parla de gossos exiliats en una illa japonesa després de patir una epidèmia de grip. L'Os de Plata l'ha recollit Bill Murray, que ha estat l'estrella de Hollywood en aquesta nit berlinesa.

 

 

El protagonista de la francesa "La Prière", Anthony Bajon, ha guanyat l'Os de Plata a la millor interpretació masculina pel seu paper en aquest film on s'explica, gairebé com en un documental, com es pot passar de l'addicció a les drogues a l'oració. El català Àlex Brendemülh és company de repartiment. 

I la millor actriu de la Berlinale ha estat la paraguiana Ana Brun, que interpreta a "Las herederas" a una lesbiana que lluita per treure la seva dona de la presó.

 

 

La pel·lícula del debutant Marcelo Martinessi també s'ha endut el premi Alfred Bauer al treball més innovador.

En una edició sense títols clarament favorits, el jurat ha apostat pel treball de joves cineastes. Altres pel·lícules que sonaven --com la mexicana "Museo" o la russa "Dovlatov"-- han recollit altres premis menors. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut