Londres

La BBC fa públics els sous de les seves estrelles i les dones hi surten perdent

Gairebé un centenar d'estrelles de la corporació cobren més que Theresa May, la primera ministra

RedaccióActualitzat

La BBC, la ràdio i televisió públiques al Regne Unit, ha revelat per primera vegada els sous anuals dels seus presentadors estrella. Ho ha fet obligada, en resposta a una petició del govern, i hi ha diferències substancials entre homes i dones.

També ha sorprès que gairebé un centenar d'estrelles de la corporació cobren més de 170.000 euros bruts l'any, és a dir, més que la primera ministra del país.

El presentador més ben pagat és un locutor de Ràdio, Chris Evans, locutor de Radio 2, que cobra gairebé 2 milions i mig d'euros l'any. Fins l'any passat, havia presentat el popular xou del món del motor "Top Gear", a la televisió, i no li importa que s'hagi sabut que cobra més que la primera ministra:

"És just i és apropiat que la gent sàpiga quan cobrem."

El segueix el conegut exfutbolista Gary Lineker, comentarista i presentador, que s'embutxaca prop de 2 milions anuals. 

Les dades també revelen que només hi ha dues dones entre els deu millors sous: la primera és la presentadora d'un concurs de ball, i la diferència de sou respecte dels homes és notable. Claudia Winkleman, que condueix el xou "Strictly Come Dancing", cobra 500.000 euros l'any.

♦ Les dones cobren un 23% menys que els homes

El director de la BBC, Tony Hall, reconeix que hi ha feina a fer en matèria de gènere:

"Crec que hem fet gran avenços, però encara no som on vull que siguem, que el 2020 hi hagi paritat a les nostres emissores de ràdio i canals de televisió."

I justifica aquests salaris dient que els sous de les seves estrelles són inferiors que els que ofereixen els seus competidors privats:

"Necessitem contractar els millors presentadors, els millors periodistes i les millores estrelles. Estem en un mercat molt competitiu."

L'anunci dels salaris de la BBC l'havien reclamat llargament el Partit Conservador i la premsa conservadora, que acusa la cadena d'estar massa a l'esquerra.

De moment, no hi ha hagut grans queixes dels ciutadans, que paguen 150 euros anuals per la BBC i que, en general, se senten tan orgullosos de la cadena com de la seva reina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut