Dos rebels protegint-se darrere una barricada.
Els combats a Alep s'intensifiquen carrer a carrer.
Alep, Síria

La batalla d'Alep s'intensifica després dels combats d'ahir que van fer 167 morts

A Síria el conflicte s'intensifica cada dia. L'exèrcit de Bashar al-Assad bombardeja Alep, on hi ha combats intensos l'endemà de llançar la gran ofensiva terrestre contra els rebels. Al terreny diplomàtic, Teheran acull aquesta tarda una conferència internacional per abordar el conflicte de Síria. S'hi esperen una desena de països, entre els quals Rússia, principal aliada de Bashar al-Assad al món.

RedaccióActualitzat
L'exèrcit de Bashar al-Assad bombardeja Alep, el centre econòmic de Síria, on hi ha combats intensos l'endemà de llançar la gran ofensiva terrestre contra els rebels.

El règim va anunciar que els seus tancs havien entrat a l'estratègic barri de Salahaddin i n'havien pres el control. Però tot seguit eren els rebels els que afirmaven que havien contraatacat, després de rebre el reforç de 700 combatents d'altres barris.

Asseguren que van recuperar una bona part del terreny perdut i que els soldats de Bashar al-Assad van recular. La ciutat ofereix un aspecte cada cop més desolat. La batalla d'Alep és crucial per a la supervivència del règim. La victòria aquí d'un bàndol o de l'altre decidirà el futur del país.

Segons l'observatori sirià pels drets humans, l'artilleria ataca quatre barris de la ciutat, a més de Salahedín. L'ONG, amb base a Londres, informa de 167 morts en els combats d'ahir arreu de Síria, més de la meitat civils.

Ahir mateix, a la ciutat de Daraa, mentre es feia el funeral d'una d'aquestes víctimes, una explosió de morter va sembrar el pànic entre els assistents a la cerimònia.

Al terreny diplomàtic, l'Iran, principal aliat regional del règim sirià, acull aquesta tarda a Teheran una conferència internacional per abordar el conflicte de Síria. S'hi esperen una desena de països, entre els quals Rússia, principal aliada de Bashar al-Assad al món.

El govern iranià ha dit avui que els seus 48 ciutadans segrestats fa cinc dies pels rebels a Damasc estan bé. Així desmenteix les informacions opositores, segons les quals tres dels ostatges haurien mort en un atac aeri.


Anar al contingut