Acte simbòlic de l'hissada de bandera. (Foto: Reuters)
Acte simbòlic de l'hissada de bandera. (Foto: Reuters)
París

La bandera palestina ja oneja a la seu de la Unesco

La bandera palestina ja oneja a la seu de la Unesco de París. L'hissada de bandera s'ha fet en una cerimònia simbòlica en què ha sonat l'himne palestí, en presència del president de l'Autoritat Palestina, Mahmud Abbas, així com de la directora general de l'organització, Irina Bokova.

RedaccióActualitzat
L'organització de l'ONU per la ciència, la cultura i l'educació va acceptar com a membres de ple dret els palestins fa tot just unes setmanes. En la votació, els palestins van aconseguir el suport de dues terceres parts dels integrants de l'organització. Els Estats Units, el Canadà i Alemanya hi van votar en contra, mentre que el Brasil, Rússia, la Xina, l'Índia, Sud-àfrica i França hi van votar a favor. La Gran Bretanya, per la seva banda, es va abstenir.

L'adhesió de Palestina no va agradar gens als Estats Units, que com a resposta van suspendre el seu finançament a la Unesco. Els nord-americans defensen que l'adhesió plena dels palestins a les organitzacions internacionals, que s'ha convertit en el membres número 195 de la Unesco, només es pot fer efectiva després d'un acord de pau amb Israel. Tampoc no va agradar a Israel, que va considerar que el gest allunyava encara més les possibilitats d'assolir la pau.

Palestina, per la seva banda, ho va viure com un primer triomf de cara a la seva petició de reconeixement com a estat de ple dret davant el Consell de Seguretat de l'ONU, formulada el passat 23 de setembre.

Anar al contingut