El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest 13 de novembre del 2017 una moció d'ERC on es demana "l'excarceració immediat…
El ple de l'Ajuntament de Girona ha aprovat aquest 13 de novembre del 2017 una moció d'ERC on es demana "l'excarceració immediata" dels presos polítics (Horitzontal)

La bandera espanyola torna a onejar a la façana de l'Ajuntament de Girona

ACN Girona.-La bandera espanyola ha tornat a onejar aquest dilluns a la façana de l'Ajuntament de Girona. Des de mitja tarda, la 'rojigualda' s'ha afegit a les de la ciutat, la senyera i l'europea. No hi era des del 27 d'octubre, quan va desaparèixer poc després que el Parlament de Catalunya proclamés la independència. De fet, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va denunciar dies després que algú l'havia robada, recordant que des d'un primer moment -aquell dia era a Barcelona- es va oposar que la 'rojigualda' es despengés. La bandera espanyola s'ha tornat a penjar poc abans que se celebrés el ple municipal. Precisament, durant el plenari, l'Ajuntament de Girona ha aprovat una moció d'ERC que demana l'excarceració dels presos polítics amb els vots a favor de CiU, el PSC i la CUP.

Feia més dues setmanes que la 'rojigualda' ja no onejava a la façana de l'Ajuntament. La bandera va desaparèixer la tarda del 27 d'octubre, just després que el Parlament de Catalunya declarés la independència. Pocs dies després, l'alcaldessa de Girona va denunciar que algú l'havia robada. De fet, aquell dia, i des de Barcelona -on va assistir al ple- Marta Madrenas es va oposar fermament a què la bandera espanyola es despengés. Segons l'alcaldessa, allò que havia d'imperar era el respecte cap als símbols, perquè formen part de la identitat de la gent. A més, quan va interposar la denúncia, Madrenas ja va dir que li hauria agradat conservar la 'rojigualda', perquè si finalment la República es fa efectiva, la seva voluntat era donar-la al Museu d'Història de la ciutat.Aquesta tarda, poc abans del ple municipal, la bandera ha tornat a onejar al costat de les altres tres. Segons han explicat fonts municipals, la 'rojigualda' ha tornat a aparèixer i, per això, l'Ajuntament l'ha reposada a la façana consistorial."Excarceració immediata"Precisament, el conflicte polític entre Catalunya i Espanya ha tornat a tenir presència al ple, on s'ha aprovat una moció d'ERC demanant la llibertat i "l'excarceració immediata" dels presos polítics. El text ha rebut el suport de CiU, la CUP i el PSC, i els vots en contra de Cs i el PPC.La moció rebutja "l'escalada repressiva" que ha dut a terme l'Estat, expressa ·"el ple suport al Govern legítim de Catalunya", a la Mesa del Parlament i exigeix "la fi de la judicialització" de la política catalana. A més, també condemna "l'arbitrarietat i l'ús partidista" amb què s'apliquen les lleis, diu que s'ha "pervertit" la separació de poders i reclama l'aixecament "immediat" de l'aplicació del 155.La portaveu d'ERC, Maria Mercè Roca, ha dit que era "una vergonya" i "una immoralitat" que a Espanya hi hagi presos polítics en ple segle XXI. Per la seva banda, la portaveu del PSC, Elisabeth Riera, ha dit que l'empresonament dels Jordis i els consellers ha estat "un acte desproporcionat", ha criticat que el PP hagi "tancat la porta al diàleg" i ha justificat el seu vot a favor perquè, davant la judicialització de la política que fa l'Estat, ells aposten "pel diàleg i la reconciliació".Per la seva banda, la portaveu popular Concepció Veray ha dit que a Espanya no hi ha "presos polítics, sinó polítics presos". Veray també ha subratllat que "els exconsellers són a presó perquè, malgrat que se'ls va avisar moltes vegades, van decidir saltar-se les lleis".Per últim, el ple de l'Ajuntament de Girona ha rebutjat una moció presentada per Cs que demanava "neutralitat" a l'alcaldessa i li exigia el compromís que a Girona s'encendran els llums de Nadal i hi haurà cavalcada de Reis. El text només ha rebut el suport del PP.

Anar al contingut