Un treballador d'un banc classificant bitllets
L'Associació Espanyola de Banca (AEB) ha fet balanç del 2015
Madrid

La banca espanyola guanya 10.389 milions el 2015, un 5,6% més, segons l'Associació Espanyola de Banca

Les noves operacions de crèdit a Espanya van seguir a l'alça i van créixer un 25% a llars i un 15% a pimes

RedaccióActualitzat
Els grups bancaris espanyols van guanyar 10.389 milions d'euros el 2015, un 5,6% més respecte a l'exercici anterior. La banca suma així tres exercicis consecutius amb guanys, després de les pèrdues registrades el 2012, segons les dades que ha presentat el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), José María Roldán.

En una presentació titulada "Adaptant-se al New normal", Roldán ha explicat que els comptes dels bancs espanyols associats a l'AEB vénen marcats pel manteniment dels marges més recurrents del negoci típic bancari. En aquest sentit, el marge d'interessos va mantenir la tendència positiva iniciada el 2014 i va arribar al 2,22% sobre actius totals mitjans, un 11% més, malgrat el context de baixos tipus d'interès.

Els resultats extraordinaris i atípics van ser negatius en el seu conjunt durant el 2015, a diferència dels beneficis de l'exercici anterior.

A més, la taxa de morositat va baixar un punt, fins al 6,2%, i per tant els bancs van necessitar menys provisions i sanejaments. Les noves operacions de crèdit a Espanya van seguir a l'alça i van créixer un 25% a llars i un 15% a pimes.
Anar al contingut