Madrid

La banca creu que el rescat serà positiu per al sector i per a l'economia espanyola

RedaccióActualitzat
El malmès sector financer espanyol és el gran beneficiat del rescat, o pla d'ajuda financera per a la banca, com prefereix anomenar-lo el govern espanyol, acordat aquest dissabte en el si d'una trobada virtual de l'Eurogrup. Diferents veus veuen el moviment positiu no només per al sector, sinó també per a l'economia espanyola i la seva recuperació.

Des del Santander, asseguren que aquesta injecció permetrà culminar el sanejament del sector i s'eliminaran les incerteses, afavorint així el creixement del país.

El BBVA, a través d'un portaveu, ha subratllat que la mesura permet diferenciar "amb claredat" els bancs que requereixen assistència i els que no. Diuen també que, al seu parer, l'ajuda és perfectament "manejable i limitada".

El Banc Santander i el BBVA són les úniques entitats financeres espanyoles que no necessitaran recapitalizar-se, segons l'informe del Fons Monetari Internacional publicat la passada matinada i que ha propiciat el rescat.

CatalunyaCaixa
ha qualificat de "positives" les ajudes per recapitalitzar el sistema, en especial per la possibilitat de finançar els processos en marxa d'aquelles entitats, com la seva, nacionalitzades i pendents de subhasta, que no poden recórrer a ampliacions de capital.

El Banc d'Espanya estima en uns 4.500 milions d'euros les ajudes que necessitarà l'entitat per cobrir els requeriments que estableix la nova regulació financera del govern. L'entitat catalana, fruit de la unió entre Caixa Catalunya, Manresa i Tarragona, suma una cartera d'actius problemàtics per un import pròxim als 20.000 milions d'euros.

Unicaja, en ple procés d'integració amb Caja España-Duero, espera que el pla sigui un èxit i permeti desbloquejar el sistema i contribuir a la millora de l'economia. Creu que, tal com estava el sistema, el que calia era tancar l'acord al més aviat millor.
Anar al contingut