Madrid

La banca alerta que Espanya es pot quedar al marge de la recuperació econòmica si no pren mesures urgents

L'economia espanyola pot continuar caient el 2010 i davant d'aquesta situació, el president de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Miguel Martín, ha recomanat que es prenguin precaucions. Martín ha afirmat que el govern espanyol ha de portar a terme una reforma urgent de la seva economia o corre el risc de quedar-se al marge de la recuperació econòmica que experimentarà Europa i la resta del món, un escenari que, segons ha titllat, seria "perillós" per l'economia espanyola i les seves perspectives de futur.

Actualitzat
"El món intenta reorganitzar el seu sistema financer i Espanya no ho ha de fer forçosament, però ha de reformar la seva economia de manera urgent", ha manifestat Miguel Martín. El president de l'AEB ha recordat que l'Estat no participarà de la recuperació de l'economia el tercer trimestre, quan només tindran creixements negatius Espanya i Holanda, i ha augurat que també decreixerà en el quart trimestre.

Martín ha explicat que la situació a Espanya es deu a l'augment de l'atur i la disminució de comptes públics i ha repartit responsabilitat d'aquesta conjuntura. Així, ha parlat de "la gravetat del comportament dels col·legues de la banca" però també "de les autoritats, que es van equivocar i ara han de solucionar-ho".

Respecte a la situació econòmica internacional, Martín ha manifestat que el "gran pànic" s'ha acabat, però ha alertat que encara hi ha perills. En aquest sentit, advoca per corregir els desequilibris que van provocar la crisi i els que s'han generat per sortir-ne.

El president de l'AEB, per qui ja s'ha arribat al "nivell màxim tolerable de dèficit", ha assegurat que està d'acord amb "qualsevol" augment dels impostos o reducció de la despesa si hi ha un compromís "concret i ferm" que el dèficit assolirà el 3% el 2012 i es complirà el Pacte d'Estabilitat.

La solució per corregir l'elevada taxa d'atur, per l'AEB, ha de partir del mercat de treball i variar el model de creixement que ha portat Espanya a aquesta situació.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut