Una grua treu de l'aigua la balena al port de Badalona
Una grua treu de l'aigua la balena al port de Badalona

La balena morta, remolcada per mar de Mongat a Badalona per portar-la a incinerar

Un camió la portarà a una incineradora especialitzada en restes animals a Térmens, a la Noguera

Actualitzat

La balena que aquest dilluns va aparèixer morta a la platja de Montgat ha estat arrossegada per mar per poder treure-la de l'aigua en un punt de millor accés. L'operació s'ha fet entre els Bombers submarinistes de la Generalitat i Salvament Marítim.

 

 

Els Bombers s'han encarregat de lligar una corda a la cua de l'animal i Salvament Marítim l'ha arrossegat amb la seva llanxa.

 

 

Segons un dels bombers, Mario Cañada, dels submarinistes del GRAE, l'operació s'ha pogut fer de manera ràpida ja que l'estat de la mar ha millorat.

"Ahir hi havia mala mar, la marea pujava i l'onatge es va endur la balena mar endins. Avui ha millorat i ha sigut més fàcil. El problema era l'estat de descomposició en què estava, més el pes de la balena i que estava en el trencant de les ones a la sorra, i el fet de ser un animal tan pesant per moure'l i lligar-lo, però s'ha pogut fer sense més problemes."

 

 

L'animal havia quedat varat en una platja de Montgat on no és possible l'accés de cap vehicle ni grua que pogués treure el cetaci de 15 tones de l'aigua. Les tempestes de l'hivern han deixat sense sorra la platja, i la vorera que separa el mar de la via del tren és massa estreta perquè un vehicle pugui fer la maniobra.

 

 

La llanxa de Salvament Marítim ha arrossegat la balena fins al port de Badalona.

 

 

Un cop a Badalona, una grua ha aixecat l'animal per dipositar-lo en una gran banyera. Amb un camió tràiler de gran tonatge, el cos del cetaci es traslladarà a una incineradora especialitzada en restes animals a Térmens, a la Noguera. El cost de l'operatiu és de 10.000 euros.

Les restes de l'animal es convertiran en biodièsel i farina combustible.

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut