La 2a Mostra de Cinema Català s'instal·la a Roma amb dues coproduccions i una col·laboració de TVC.

"Menú degustació", "Tots volem el millor per a ella" i "La por" es podran veure a la capital d'Itàlia del 3 al 6 de juliol, en la 2a Mostra de Cinema Català a Roma.

Tots els llargmetratges escollits a la mostra són de directors catalans i es veuran subtitulats en italià.
 
"Menú degustació"
, de Roger Gual, és una comèdia romàntica rodada a la Costa Brava catalana. Es va estrenar als Estats Units el 18 d'abril. També durant el mesos de març a juliol ha viatjat i viatjarà al Festival Viva Manchester (Regne Unit), al Festival de Cinema Sonoma (EUA), a Corea, Rússia, Hongria, Nova Zelanda i ara a la Mostra de Cinema Català (Rassegna di Cinema Catalano) a Roma. Actors de renom internacional interpreten alguns dels personatges del llargmetratge, com ara Fionnulla Flannagan, guanyadora d'un Emmy; Stephen Rea, nominat a l'Oscar a millor actor pel seu paper a "Joc de llàgrimes" el 1992; Timothy Gibbs, nominat als Emmy, i Togo Igawa. Aquest repartiment es completa amb actors de casa nostra, com en Jan Cornet, la Claudia Bassols, la Vicenta N'Dongo, l'Andrew Tarbet,  la Marta Torné, l'Ivan Morales, el Santi Millán i el Marc Rodríguez, entre d'altres."Menú degustació" és una coproducció de ZENTROPA, Televisió de Catalunya i la irlandesa Subotica, amb el suport d'Eurimages, l'ICEC, l'ICAA, CDA i del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.
 
"Tots volem el millor per a ella"
és l'últim llargmetratge de Mar Coll, pel·lícula que ha estat reconeguda en molts festivals i ha aconseguit el premi a la millor actuació per a Nora Navas dins de la Knigh Competition en la 31a edició del Miami International Film Festival. A més, Nora Navas ja havia rebut el premi Gaudí a la millor protagonista femenina i també va ser nominada als Goya d'enguany en la categoria de la millor interpretació femenina. Ha participat en nombrosos festivals internacionals com el Festival de Cinema Espanyol de Nantes i a l'Istanbul International Film Festival, els dos durant el mes d'abril del 2014. És una coproducció d'Escándalo Films i Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Televisió Espanyola i l'Institut Català de les Empreses Culturals, i amb la participació de l'Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales.
 
L'altra producció amb participació de Televisió de Catalunya és "La por". L'última pel·lícula de Jordi Cadena està basada en "M", un llibre de Lola Bosch que parla sobre la violència de gènere que hi ha en una família i ve explicada des del punt de vista del fill gran d'aquesta família, un adolescent de setze anys. Igor Spakowski (en Jordi de "Polseres vermelles") s'estrena amb "La por" com a protagonista, al costat de Ramon Madaula i Roser Camí. Amb aquesta pel·lícula, Ramon Madaula va aconseguir el guardó a millor actor secundari als Premis Gaudí del 2014.  A més, el llargmetratge va ser seleccionat  en la secció oficial del Festival de Seminci de Valladolid, al BFI London Film Festival del 2013 i al festival de Cinema Espanyol de Nantes d'aquest any. És una coproducció d'Oberón Cinematogràfica i Glaam Mitjana Invest (França)  amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i el suport de l'ICEC i el programa Media.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut