Foto d'arxiu de la fira Tot Nuvis (ACN)
Foto d'arxiu de la fira Tot Nuvis (ACN)

La 24a edició de Tot Nuvis a FiraReus nota la tendència a l'alça dels casaments a la demarcació de Tarragona

Actualitzat

ACN Reus.-Després de tres dies d'activitat, aquest diumenge tanca la 24a edició de Tot Nuvis a Reus amb un bon balanç. Mentre que la xifra de visitants està consolidada i estabilitzada en uns 5.000 en tres dies, es registra una tendència a l'alça dels casaments a la demarcació de Tarragona. De fet, les xifres de l'any passat mostren un increment del 4% dels enllaços -se'n van celebrar uns 3.000- i un augment de la despesa del 30% respecte als tres anys anteriors. El president de FiraReus, Eduard Vicente, ha destacat que "no estem en xifres d'abans de la crisi" però sí que s'ha notat una millora, visible en el fet que "els restaurants de més renom ja tenen totes les dates reservades per al 2017 i ja comercialitzen pel 2018".

Vicente ha recordat que, abans de la crisi, els restauradors solien treballar a tres anys vista. Ara, tot i que no es mouen amb aquests calendaris, sí que ja comercialitzen a dos anys. El director de FiraReus ha destacat que la tendència és positiva i va vinculada a "certa millora econòmica". On han notat un canvi significatiu des de Tot Nuvis ha estat en el perfil dels visitants. Mentre que fa uns anys solien ser parelles molt joves, ara es troben amb "parelles més grans que havien posposat el casament, però havien decidit tenir fills, que ara tenen entre 3 i 5 anys" i que aprofiten el fet d'haver aconseguit una estabilitat econòmica per casar-se. Més que per la xifra de visitants, que està estable perquè hi va el públic objectiu, unes 5.000 persones, els organitzadors es mouen per l'impacte econòmic.

Segons una enquesta feta als expositors, Tot Nuvis representa a un 40% dels expositors un volum de negoci de fins a 3.000 euros, mentre que un 19% el situa entre 3.000 i 10.000 euros. El sector de la restauració és el que representa una despesa més important, en què els nuvis es gasten entre 90 i 120 euros de mitjana per cada comensal. El vestit de la núvia és una de les altres grans despeses de l'enllaç, així com el viatge de nuvis. Es calcula que Catalunya és la segona comunitat on es fa més despesa en casaments, al voltant d'uns 20.000 euros de mitjana. La primera comunitat és Madrid amb 21.000 euros per enllaç. La mitjana de l'Estat ronda els 15.000 euros. A Tot Nuvis hi ha hagut un centenar d'expositors dels sectors presents a l'hora de preparar una boda, especialment la restauració, que comporta el 30% dels estands de la fira, i fotografia i vídeo de boda, que ocupen un 20% dels estands. La resta de sectors que formen part de l'oferta de Tot Nuvis són agències de viatges, vestits de nuvi i núvia, música i animació, complements, servei de 'wedding planners', floristeries, joies, perruqueria i estètica, vehicles i protocol. En total ocuparan un espai de 4.500 m2, als quals s'han de sumar els 1.000 m2 de la passarel·la, que un any més s'ha fet el dissabte i diumenge a les sis de la tarda. Altres activitats previstes han estat sessions d'assessorament en protocol nupcial i actuacions musicals. Amb Tot Nuvis es tanca el calendari de fires organitzades per firaReus. La setmana vinent les instal·lacions acullen una fira organitzada per una empresa externa, EcoReus, i al mes de desembre, el Parc de Nadal. De cara la pròxima edició, quan se celebrarà la 25a, FiraReus prepara un "homenatge", sobretot als expositors fidels des del primer certamen, i treballaran per recuperar aquelles parelles que, coincidint amb el seu aniversari, celebrin també les seves noces d'argent.

Anar al contingut